Sport

Komentari 12

'Jedna od najboljih utakmica! Ali ne smijemo letjeti u nebo'

'Jedna od najboljih utakmica! Ali ne smijemo letjeti u nebo'

Imali smo nadmoć, autoritet, agresivnost, odgovornost, ono što je falilo u Budimpešti i nije bilo šanse da izgubimo, kaže izbornik Zlatko Dalić, koji poziva na smirenost uoči Azerbajdžana

Čestitke našim igračima. Sjajna utakmica od prve do zadnje minute. Imali smo nadmoć, autoritet, agresivnost, odgovornost, ono što je falilo u Budimpešti i nije bilo šanse da izgubimo. Puno smo toga promašili, uvukla se nervoza, ali vratilo se, rekao je Zlatko Dalić.

Izbornik "vatrenih" bio je prezadovoljan nakon pobjede naših u Trnavi. A kako i ne bi, četiri komada u slovačkoj mreži približili su nas Europskom prvenstvu 2020.

- Otkako sam ja izbornik, ovo je bila jedna od najboljih utakmica reprezentacije. Hvala navijačima, kad mi guramo, napadamo i tražimo, onda smo kvalitetni - rekao je Dalić za Novu TV.

Hrvatska je u prvom dijelu triput pogodila okvir gola (prečke Brozovića i Perišića, stativa Perišića). No nije stala i povukla se.

- Uvijek je moguće da nam se to vrati, ali vidjeli ste da nismo odustajali, išli smo dalje. Ponekad te uhvati nervoza, ali njih nije i igrali su sjajno. Vratila se sreća kod drugog gola i na kraju smo ostvarili veliku pobjedu i mali korak prema Europskom prvenstvu.

Karlo Bartolec, Nikola Vlašić i Bruno Petković, novi dečki u momčadi, odigrali su briljantnu utakmicu.

- Bili su sjajni, sva trojica, zasluženo su bili u prvoj postavi. Petković je trebao sačuvati loptu i čuvao je Lobotku, bio je sjajan. Ali ne bih izdvajao pojedince - kaže Dalić.

Wales je u drugoj utakmici pobijedio Azerbajdžan 2-1.

- Wales? Rekao sam to dečkima. Napravili ste korak prema Euru, ali nije gotovo jer nas čeka za tri dana teška utakmica. Moramo biti dominantni, lideri i tako napraviti. Moramo ostati ponizni i čvrsto na zemlji. Ne smijemo poletjeti u nebo - znati da vrijedimo, ali ostati na zemlji - zaključio je Zlatko Dalić.

Najčitaniji članci