Obavijesti

Sport

Komentari 0

Jedvaju 120 minuta, Tudor zabio slobodnjak, asistencija Barišića

Jedvaju 120 minuta, Tudor zabio slobodnjak, asistencija Barišića

Hrvatski nogometaši u kvalifikacijama za Ligu prvaka imali su dobar individualni učinak, ali neki od njih će s momčadima natjecanje nastaviti u playoffu Europske lige

VIDEO

Hrvatski nogometaš Tin Jedvaj odigrao je svih 120 minuta za Panathinaikos koji je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio Marseille u 3. pretkolu Lige prvaka. Nakon što je prvi susret u Ateni završio pobjedom Panathinaikosa 1-0, Marseille je u uzvratu na svom Velodromeu bio nadomak prolaska jer je do sudačke nadoknade vodila sa 2-0 golovima veterana Aubameyanga u 2. minuti i prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. No, duboko u sudačkoj nadoknadi drugog dijela Panathinaikos je dobio penal nakon što je lopta pogodila u ruku Guendouzija, a Ioannidis je bio siguran izvođač za smanjenje na 2-1 i odlazak u produžetak.

Kako se u dodatnih pola sata rezultat nije mijenjao, prišlo se izvođenju jedanaesteraca, a jedini neuspješan bio je Guendouzi koji je tako postao tragičar Marseillea. Nije se proslavio niti trener Marcelino koji je u 120. minuti promijenio golmana, umjesto Lopeza za jedanaesterce je izabrao Blanca, ali taj izbor se pokazao potpunim promašajem jer Blanco nije obranio niti jedan od pet udaraca gostiju. Panathinaikos će u 4. pretkolu igrati protiv Brage.

Grk zabio za preokret AEK-a pa se okrenuo prema Boysima...
Grk zabio za preokret AEK-a pa se okrenuo prema Boysima...

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić bio je asistent za pogodak kojim je škotski doprvak Rangers izborio prolazak protiv švicarskog Servettea, njegov je ubačaj u 50. minuti kapetan Tavernier glavom proslijedio u mrežu za konačnih 1-1 što je Rangersu uz 2-1 uspjeh iz prve utakmice prije šest dana osigurao prolazak dalje. Servette je poveo golom Kutese u 22. minuti. Barišić je odigrao čitav susret za Rangers koji će u 4. pretkolu igrati protiv PSV-a iz Eindhovena koji je u 3. pretkolu izbacio austrijski Sturm s uvjerljivih 7-2. Nakon 4-1 u Eindhovenu prošlog tjedna, u utorak je u Grazu bilo 3-1 za nizozemski sastav.

Ranije je hrvatski nogometaš Fran Tudor bio strijelac za poljskog prvaka Rakow iz Czestochowe u 1-0 (0-0) gostujućoj pobjedi protiv ciparskog Arisa iz Limassola čime je potvrdio prolazak svoje momčadi u posljednje, 4. pretkolo s obzirom na 2-1 uspjeh iz prve utakmice. Tudor je mrežu domaćih zatresao u 49. minuti sjajno izvedenim slobodnim udarcem sa dvadesetak metara. I Tudor i Arsenić su odigrali čitav susret za Rakow koji će za ulazak u natjecanje po skupinama Lige prvaka igrati protiv Kopenhagena koji je nakon drame jedanaesteraca u Pragu izbacio Spartu.

Bišćan: U Ateni nas čeka rat. A brine da nam jako padne kvaliteta kada izađe Ivanušec
Bišćan: U Ateni nas čeka rat. A brine da nam jako padne kvaliteta kada izađe Ivanušec

Nakon 0-0 u Kopenhagenu u prvoj utakmici,  u uzvratu u Pragu palo je šest golova, od toga četiri u produžetku. Kopenhagen je poveo nakon 15 sekundi golom Larssona, na 1-1 poravnao je Birmančević u 80. pa se otišlo u dodatnih pola sata. U produžetku je Sparta vodila sa 2-1 i 3-2 preko Lacija u 105. i Olatunjija u 107. minuti, ali Claesson je dva puta vraćao stvari na početak, u trećoj minuti nadoknade prvih 15 minuta produžetka te u 112. minuti. Prilikom izvođenja jedanaesteraca sva četiri igrača danskog prvaka bila su precizna dok su dva igrača Sparte bila neuspješna. Tako će Sparta u 4. pretkolu Europske lige igrati protiv lošijeg iz ogleda zagrebačkog Dinama i grčkog AEK-s u kojem nakon prve utakmice u Zagrebu prednost od 2-1 ima AEK.

Marko Tolić bio je strijelac počasnog gola za Slovan iz Bratislave u 1-3 (0-2) porazu na gostovanju kod Maccabija u Haifi. Tolić, koji je u igru ušao u 67. minuti, u 85. je smanjio na 2-1. Strijelci za Maccabi bili su Pierrot u 29. Sabia u drugoj minuti sudačke nadoknade te David u trećoj minuti nadoknade drugog poluvremena. Kako je i prva utakmica u Bratislavi završila pobjedom izraelskog prvaka od 2-1, Maccabi će igrati u 4. pretkolu protiv Young Boysa.

Dominacija u prvom dijelu, pa raspad u nastavku. Ma sve podsjeća na poraz od Hajduka...
Dominacija u prvom dijelu, pa raspad u nastavku. Ma sve podsjeća na poraz od Hajduka...

Josip Ćalušić je odigrao čitav susret za TSC iz Bačke Topole koji je i na svom terenu uvjerljivo izgubio od Brage. Nakon 3-0 u prvoj utakmici za portugalski sastav, u uzvratu je bilo 4-1 za Bragu. Ivan Posavec igrao je do 78. minute za ljubljansku Olimpiju koja je i u uzvratnom dvoboju izgubila od Galatasaraya, nakon 0-3 iz prve utakmice u Ljubljani, u uzvratu nu Istanbulu Galatasaray je slavio sa 1-0 golom Icardija u 24. minuti. Galatasaray će u posljednjem pretkolu igrati protiv norveškog Moldea koji je nakon produžetka izbacio KI Klaksvik s Farskih otoka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem