Obavijesti

Sport

Komentari 13

Jelčić: Held je pi*ka što me odbio, koji su kriteriji za UFC?!

Jelčić: Held je pi*ka što me odbio, koji su kriteriji za UFC?!
1

Mogu reći kako sam dobio bolji ugovor, no ne smijem niti guknuti o njemu. Mogu samo reći kako sam presretan i kako se sve dogodilo s razlogom, rekao je Luka Jelčić potpisavši za "svjetski poznatu promociju"

VIDEO

MMA obožavateljima itekako je poznato ime Luka Jelčić. Zagrepčanin s adresom u Dublinu već neko vrijeme trenira u SBG-u, dvorani Johna Kavanagha u kojoj je definitivno najveće ime vatrenog Irca Conora McGregora. Luka i Conor su već neko vrijeme timski kolege, no jedini simultani prvak u dvije kategorije nije jedini UFC borac u popularnoj MMA dvorani. Ima ih nekoliko, drugi najpoznatiji definitivno je Artem Lobov.

I naš Luka Jelčić trebao je već nekoliko puta ući u oktagon pod okriljem najpopularnije MMA organizacije na svijetu, ali nekad stvari jednostavno ne idu.

- Ja sam doslovno bio jednom nogom u toj borbi, ali su umjesto toga uzeli onu vreću gova*a što su doveli Heldu. Bunio sam se oko toga, pitao sam se koji su kriteriji za dolazak u UFC. Bilo bi mi jasno da je ušao netko tko zaslužuje, tko je pobjeđivao imena, da ima ikakve reference, ne bih ništa rekao. Ne duguje meni UFC ništa, nisu oni mene nagu*ili, ali ja sam bio spreman već za dva eventa gdje sam trebao upasti - rekao je prvak FFC-a u lakoj kategoriji u razgovoru za MMA Novosti Zlatka Ostrogonca pa dodao:

- Govore mi da budem spreman, pazim na kile, a onda se dogodi nešto ovako. To je sve politika, treba tu dosta lobiranja i svega oko toga, ali glupo je što su uzeli malu vreću gova*a bez referenci. On je već za Rotterdam javno lobirao, pa sam mu preko Twittera odgovorio da ću biti prvi koji će mu razbiti glavu ako uđe u UFC. Dečko ima osam pobjeda i jedan poraz, ali pobjede su mu protiv likova s 0-1 i 0-0 skorom, a samo jedna borba mu je bila na tri runde. Mamin i tatin sinčić, plaćaju mu kampove po cijelom svijetu, komedija.

Luka se na nedavnom UFC-u u Gdanjsku trebao boriti protiv Marcina Helda, Poljaka koji je odradio tri borbe u UFC-u. Sve tri je izgubio, vrlo vjerojatno bi dobio batina i od Jelčića pa je UFC odradio jedan lobi i donio mu 'kantu za napucavanje'. Held je protiv Nasrata Haqparasta upisao prvu pobjedu u UFC-u - odlukom sudaca.

- Taj Held je isto u banani, napuhana priča. Ima on neku kilometražu, vidi se na njemu da je cijeli izrauban i da dosta plaho ulazi na borilište. Više se ne bori nego odrađuje borbu, sve mu je to siva zona. On je odavno trebao u penziju. Vidjelo se kako bi Held završio protiv mene i zašto je odabrao njega. On je isto mala pič*etina - rekao je Jelčić.

Dodao je i kako nije potpisao za UFC, ali jest za "svjetski poznatu promociju".

- Mogu reći kako sam ja na kraju dobio bolji ugovor, no ne smijem niti guknuti o njemu. Mogu samo reći kako sam presretan i kako se sve dogodilo s razlogom. Dobio sam još bolju ponudu, presretan sam i uskoro će biti službeno. U pitanju je svjetski poznata promocija, nitko manje poznat ne može konkurirati UFC-u, definitivno velika organizacija - potvrdio je 'Hitman' i zagolicao maštu fanovima.

Radi li se možda o Bellatoru? Ne znamo, ali saznat ćemo uskoro.

A što je Jelčić rekao o UFC-u u Gdanjsku, svojim dojmovima o gostovanju na KSW-u, treniranju s Conorom McGregorom, sparinzima s težim borcima od sebe ili Artemu Lobovu i njegovoj životnoj priči pogledajte u podcastu Zlatka Ostrogonca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade