Obavijesti

Sport

Komentari 10

Sjajan start Igara: Medalje za Kovačević, Lenard i Etlingera

Sjajan start Igara: Medalje za Kovačević, Lenard i Etlingera
2

Hrvatske karatistice nastavljaju ostvarivati sjajne rezultate na velikim natjecanjima. Kovačević je bila srebrna, Lenard brončana, kao i hrvač Dominik Etlinger u Bakuu

VIDEO

Ime Jelene Kovačević bit će zlatnim slovima upisano u povijest hrvatskog olimpizma. Opatijska karatistica na prvim je Europskim igrama u Bakuu osvojila prvu medalju za Lijepu našu. U finalu kategorije do 55 kilograma izgubila je od Francuskinje Emily Thouy 2-1 i tako zavrijedila srebro.

- Moram priznati da sam zadovoljna, posebice zato što sam u grupi pobijedila cure od kojih sam u zadnje vrijeme gubila. Možda sam se i mrvicu opustila ulaskom u finale, ne u onom sportskom smislu, nego sam već znala da je medalja u džepu. Finale je bilo u egalu, pokušala sam, no načinila sam jednu manju pogrešku. Postala sam prva hrvatska sportašica koja je na EI osvojila medalju što mi laska - izjavila je Jelena.

VIDEO

Njoj se pridružila i kolegica u reprezentaciji iz kategorije do 61 kilograma Ana Lenard osvojivši brončanu medalju. U ključnoj borbi za odličje svladala je Slovenku Tjašu Ristič 6-0.

- Jako sam zadovoljna jer su sve te cure iznimno spremne i pripadaju u europski vrh. Trebalo je biti izuzetno spreman da bi se uzela medalja. Naravno, svaki sportaš želi osvojiti zlato ili ući u finale, a meni je to izmaknulo za dlaku. Sve je dobro, samo moram popraviti neke stvari. Sada napokon slijedi odmor. Bila je to izuzetno naporna i teška sezona - kazala je Samoborka.

Monika Berulec (-50 kg) i Danil Domdjoni (-67 kg) nisu prošli skupinu, a u nedjelju nastupaju još dvije karatistice, Maša Martinović , aktualna europska prvakinja u kategoriji iznad 68 kilograma, te Vlatka Kiuk u katama.

Odlične vijesti stigle su i s hrvačkih borilišta. Dominik Etlinger u kategoriji do 71 kilograma grčko-rimskim stilom osvojio je brončanu medalju svladavši u borbi za treće mjesto Bugara Svilena Kostadinova .

- Presretan sam zbog osvojene medalje. Uoči natjecanja nisam niti znao svoj ždrijeb. Praktički kada sam došao u dvoranu sam saznao s kim se borim. Očaran sam kako je sve bilo savršeno. Čak su i navijači navijali za mene. Stvarno je bilo super - rekao je Etlinger.

U prvoj disciplini Igara, brdskom biciklizmu, pobijedila je Švicarka Jolanda Neff , a Hrvatica Andrea Kiršić osvojila je 21. mjesto. U ženskom triatlonu Sonja Škevin zauzela je 34. poziciju. Od predstavnika u momčadskim sportovima, vaterpolisti su na startu pobijedili Tursku 17-6, dok su odbojkašice izgubile od Srbije 3-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"