Obavijesti

Sport

Komentari 67

Jerko Leko dospio u New York Times: Dinamo igrao "prljavo"

Jerko Leko dospio u New York Times: Dinamo igrao "prljavo"
4

Nakon Dinamovog nastupa protiv Reala ne stišavaju se kritike o gruboj igri "modrih" nogometaša. Tako New York Times donosi priču o brutalnim startovima i Jerki Leki

VIDEO

Jerko Leko nikad neće biti popularan kao Ronaldo, ali start na Portugalca zaslužan je da je danas poznat u cijelom svijetu. Na You Tubeu se vrte snimke njegovog starta na Ronaldu kao i žalopojke Realovog igrača nakon utakmice. Ne stišavaju se kritike o gruboj igri "modrih" igrača protiv "kraljevskog kluba" u prvom kolu Lige prvaka. Svi su mislili da će se dinamovci sklanjati Realovim zvijezdama, no to baš i nije bilo tako. 

Ronaldov uzvik nakon Lekinog starta čuo se do Borongaja, a nakon utakmice Portugalac je pokazivao krvavi gležanj, žalio se novinarima, treneru Jurčiću... Završio je Jerko Leko na naslovnici Marce, a od danas i u jednoj od najutjecajnijih novina na svijetu, New York Timesu. Analizirali su Amerikanci brutalne startove na najbolje nogometaše svijeta. 

" Najnadareniji igrači svijeta žrtve su prljave igre. Tko je kriv što im karijera može završiti jednim zamahom kopačke?".

Kao primjer dali su Leku i Dinamovu "prljavu" igru. 

"Ronaldo je dobio otvorenu ranu na gležnju. To je zahtijevalo i četiri šava, no na sreću, nije ozbiljnije ozlijeđen", piše New York Times.

Iako se na SNIMCI jasno vidi da je Leko prvi došao na loptu, i da je sudac bez problema mogao dosuditi prekršaj u korist Dinama, Amerikanci to ignoriraju dodavši da je Dinamov igrač startao zakašnjelo i namjerno te optužuju suca koji je dopustio preoštru igri aktualnim prvacima Hrvatske.

Ronaldo je na sljedećoj utakmici igrao protiv Levantea, a njegov suigrač Di Maria gotovo je slomio nogu suparničkom igraču brutalnim startom s dvije noge. I to su napisali u Timesu dodavši i vijest da je Jose Mourinho nagradu za trenera godine donirao za Zakladu Bobbyja Robsona za borbu protiv raka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...