Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Jevgenij Plušenko zaradio doživotnu zabranu nastupa

Najbolji svjetski umjetnički klizač posljednjih 10 godina Jevgenij Plušenko dobio je doživotnu zabranu nastupanja na najvećim natjecanjima

REUTERS
Foto: REUTERS
3 komentara

Jevgenij Plušenko (27), najbolji svjetski klizač u proteklom desetljeću, izgubio je pravo nastupa na svim budućim Europskim i Svjetskim prvenstvima, odnosno Olimpijskim igrama. Posljedica je to činjenice da se Rus nije žalio na suspenziju Međunarodne klizačke federacije (ISU) od 28. lipnja ove godine. Imao je 21 dan roka da ispuni žalbu i adresira je na Međunarodni sportski sud u Lausannei. Nije to učinio pa odluka ISU-a postaje pravomoćna, što znači da Plušenko neće moći nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama koje Rusi 2014. godine organiziraju u Sočiju. ISU je Plušenku odredio suspenziju doživotnog nenastupanja zato što je ubrzo nakon otkazivanja nastupa na Svjetskom prvenstvu u Torinu u ožujku ove godine, što je opravdao trajanjem procesa oporavka nakon operacije koljena, bez blagoslova ISU-a za svoj račun započeo seriju ekshibicijskih nastupa u više zemalja.
Plušenko je vlasnik zlatne olimpijske medalje iz Torina 2006. godine, srebrnih olimpijskih medalja it Salt Lake Cityja (2002.) i Vancouvera ove godine. U njegovoj bogatoj trofejnoj riznici također su tri naslova svjetskog i čak šest europskog prvaka.

Naši partneri pišu
Message