Obavijesti

Sport

Komentari 0

Joel Prpic: Dogovorili smo se da ipak baš ne ponizimo Linz

Joel Prpic: Dogovorili smo se da ipak baš ne ponizimo Linz
1

Iskreno, nismo ih željeli poniziti. Vjerujte mi, takvi porazi nisu ugodni nikome, a najmanje njima, rekao je Joel Prpic nakon velike pobjede Medveščaka nad Linzom

VIDEO


Jesi čuo da hoće izbaciti Medveščak iz Ebela? Ne paše Austrijancima da im hrvatski klub utrpa devet komada, šalila su se dvojica navijača dok su stajali u redu u McDonalds'u u Jurišićevoj ulici čekajući na red za fotografiranje s igračima.
Jutro nakon čudesne pobjede 9-0 protiv Linza „medvjedi“ su doručkovali sa Zagrepčanima u prvom restoranu uređenom potpuno u Medveščakovom stilu. Palice i dresovi po zidovima, veliki televizor na kojem se vrte golovi s utakmica i zid s potpisima svih igrača.

Najtraženiji je bio John Hećimović (26), koji je u petak Linzu zabio pet golova uz dvije asistencije.
- Četiri gola - ispravio nas je Hećimović, iako je zapisniku nakon utakmice stajalo da je on zabio prvi gol za Medveščak.
- Ma prepisao sam ga MacAulayju, jer sam mu „dužan“ jedan gol, koji su početkom sezone zabunom meni pripisali. Red je da mu vratim - rekao je John.

Dogovor je bio da u zadnjoj trećini ne primimo gol, kaže Prpic

S ta četiri gola skočio je na drugo mjesto ljestvice strijelaca EBEL-a, ali nije pretjerano euforičan.
- Ne događa se to svaki dan. Jednostavno nam je sve ulazilo - rekao je Hećimović.
Linzov trener zahvaljivao je „medvjedima“ što se nisu nazabijali i u zadnjoj trećini iako se činilo da će Medveščak porušiti sve rekorde lige.
- Iskreno, nismo ih željeli poniziti. Vjerujte, takvi porazi nisu ugodni - priznao je Joel Prpic (36) i dodao:
- Dogovor je bio da u zadnjoj trećini ne primimo gol i da Kristan upiše „nulu“. Tridesetak sekundi do kraja sam bio užasno nervozan, a pazite, vodimo 9-0!

Već u nedjelju Medveščak gostuje u Beču kod Vienna Capitalsa, koje je prije deset dana u Zagrebu dobio 6-1.
- Oni su momčad koja ne podnosi lako takve poraze i sigurno će nam željeti vratiti. Teško je tamo igrati, suci su uvijek na njihovoj strani. No nakon ovih 9-0 ja očekujem samo pobjedu - zaključio je Prpic.

Kristan je najbolji golman lige

U prvih devet kola EBEL-a na gol Roberta Kristana protivnici su pucali 286 puta, a Lix je obranio njih 269 (94,1 posto) te skočio na vrh ljestvice najboljih golmana.

Imamo najbolju obranu lige

Medveščak je dosad primio samo 22 gola što je najmanje od svih momčadi nakon prvih devet kola. „Medvjedi“ primaju u prosjeku samo 2,44 gola po utakmici.

Rasturaju s igračem više

Ono što je bio veliki problem u igri prošle sezone, ove funkcionira savršeno. Medveščak je najbolja momčad lige po postotku iskorištenosti igrača više. Zabijaju u 40 posto slučajeva u „powerplay“ igri. Najbolji su i po fair playu. Dobili su najmanje kazni od svih momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna