Obavijesti

Sport

Komentari 27

John Terry: Svi smo vidjeli da je Eduardo simulirao

John Terry: Svi smo vidjeli  da je Eduardo simulirao
1

Razočaravajuće je to simuliranje jer mislim da je Arsenal kvalitetna momčad i takve stvari im ne trebaju, izjavio je branič engleske reprezentacije

VIDEO

Uoči međusobne utakmice između Engleske i Hrvatske na Wembleyju (9. rujna) u kvalifikacijama za SP u Južnoafričkoj Republici branič “Gordog Albiona” John Terry dolio je ulja na vatru. Terry je izrekao svoj stav o spornom trenutku u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka između Arsenala i Celtica u kojoj je hrvatski reprezentativac Eduardo “simulirao” jedanaesterac, radi čega ga je UEFA kaznila s dvije utakmice zabrane nastupa.
- Mislim da je Eduardo simulirao. Svi smo to mogli vidjeti i to je razočaravajuće jer je Arsenal kvalitetna momčad i takve stvari im ne trebaju – rekao je Terry, koji smatra da engleski igrači nikad ne simuliraju prekršaje i ne padaju bez razloga.
- Simuliranje je nešto što engleski igrači ne prakticiraju. U Premier ligi engleski igrači čak i uz kontakt pokušavaju ostati na nogama i zabiti iz prilike.
Terry je potom odbacio i tezu da su engleski igrači namjerno ozlijedili hrvatske igrače uoči važnih kvalifikacijskih dvoboja. Prošle je godine Martin Tylor slomio nogu Eduardu, dok je prošlog vikenda Lee Bowyer isto učinio Luki Modriću.
- To nije način na koji mi igramo. Mi smo vrlo iskrena nacija i liga u kojoj igramo jako je poštena. Ako neki igrač u djeliću mozga ima namjeru nekoga ozlijediti, onda ne bi smio igrati nogomet.
IKomentar o simulaciji u kaznenom prostoru dao i engleski izbornik Fabio Capello.
- U mojim momčadima igrači su ponekad simulirali, ali naravno da je to meni smetalo. Ne volim simuliranje i rekao sam to svim svojim igračima. To je moje mišljenje, ali igrači su na travnjaku i oni su ti koji odlučuju hoće li pasti ili ne, ne mogu ja odlučivati umjesto njih. Preferiram one igrače koji igraju pošteno, ali u utakmici će neki ponekad pokušati iskoristiti situaciju i simulirati. Gledao sam puno utakmica ovdje u Engleskoj i nisam vodio puno igrača koji simuliraju jer navijači to ne vole i zvižde svakome tko to pokuša - izjavio je Capello.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše