Obavijesti

Sport

Komentari 19

Još dva nadzornika napuštaju Hajduk zbog 'različitih pogleda'

Još dva nadzornika napuštaju Hajduk zbog 'različitih pogleda'

Nakon Krešimira Krole, koji je napustio Hajdukov Nadzorni odbor prošloga ljeta, sada ga napuštaju još dva člana, Denis Alajbeg i Nino Martinić, koji odlaze zbog "različitih pogleda na strateška pitanja"

VIDEO

Kada se činilo da je izborom novog predsjednika Lukše Jakobušića, novog sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa i trenera Paola Tramezzanija na Poljudu napokon zavladao mir i stabilnost na duže razdoblje, oglasio se Nadzorni odbor koji je izvijestio javnost kako su rad tog tijela napustila još dva člana. Nakon Krešimira Krole koji je odstupio ovoga ljeta, odlaze i Denis Alajbeg i Nino Martinić.

Pokretanje videa...

Lukša Jakobušić, predsjednik Hajduka 02:56
Tramezzanijevo 'Božićno drvce' Teklić okitio s tri vrijedna boda
Tramezzanijevo 'Božićno drvce' Teklić okitio s tri vrijedna boda

Priopćenje NO Hajduka prenosimo u cijelosti:

Obavještavamo hajdučku javnost da su danas Denis Alajbeg i Nino Martinić podnijeli ostavku na mjesto članova Nadzornog odbora HNK Hajduk Split. S obzirom na različitost pogleda i stavova o strateškim pitanjima, gospodin Alajbeg i gospodin Martinić osjećaju da ne mogu više doprinositi na način kako su to do sada činili. U takvim okolnostima, zbog osjećaja odgovornosti prema cjelokupnom članstvu i ljudima koji su ih izabrali, smatraju da je najprimjerenije izaći iz Nadzornog odbora i nastaviti dalje podržavati klub kao navijači. Mi se zahvaljujemo kolegama na dosadašnjem velikom trudu i doprinosu u radu Nadzornog odbora.

Nadzorni odbor nastavlja sa svojim radom kao i do sada, s četiri aktualna člana, a zamjenik predsjednika će biti gospodin Sergije Popović.

'Naš put je dug. Moramo držati glavu nisko, slijedi veliki susret'
'Naš put je dug. Moramo držati glavu nisko, slijedi veliki susret'

Neslužbeno saznajemo kako su Martinić i Alajbeg bili iznimno nezadovoljni načinom na koji je Marin Brbić otišao iz kluba i svime što se događalo te su bili i oni spremni odmah odstupiti, no ostali su dok se situacija u klubu nije stabilizirala izborom novih ljudi na ključne funkcije. Nadzorni odbor Hajduka broji sedam članova a minimalan broj u kome mogu funkcionirati su četvorica, upravo onoliko koliko ih je preostalo. Za sada mogu nesmetano funkcionirati, no ako se još jedna član odluči odstupiti, to bi značilo novu krizu i nove izbore.

Nedugo nakon ostavke stiglo je i priopćenje Udruge Naš Hajduk koje tekođer prenosimo u cijelosti:

Prema današnjoj službenoj objavi HNK Hajduk Split, Denis Alajbeg i Nino Martinić podnijeli su ostavke na mjesto člana Nadzornog odbora HNK Hajduk Split. U svojoj ostavci kao razloge navode različitost pogleda i stavova o strateškim pitanjima. Ovim putem zahvaljujemo im na dosadašnjem radu i želimo puno uspjeha u budućnosti.

Kao što je naglašeno tijekom i nakon izbornog procesa za Nadzorni odbor 2018. godine,  svaki od izbornih krugova je eliminacijski te u slučaju izlaska jednog ili više nadzornika Nadzorni odbor neće biti nadopunjavan onim kandidatima koji su na izborima bili rangirani ispod sedmog mjesta.

Također, prema članku 267. Zakona o trgovačkim društvima predviđeno je da Nadzorni odbor može donositi valjane odluke ako najmanje polovina od propisanog broja njegovih članova sudjeluje u odlučivanju. U skladu s time da bi Nadzorni odbor Hajduka mogao donositi valjane odluke potrebno je da barem četiri (4) člana Nadzornog odbora sudjeluju u odlučivanju. U slučaju izjednačenog rezultata glasovanja, glas predsjednika Nadzornog odbora je odlučujući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union