Obavijesti

Sport

Komentari 0

Još dvije medalje za kraj: Doris Pole i Ivan Šapina do bronce...

Još dvije medalje za kraj: Doris Pole i Ivan Šapina do bronce...
4

Od pet medalja, četiri su osvojilio borci splitskog Marjana. A blizu je odličju bila i Zagrepčanka Iva Radoš, koja je u borbi za medalju izgubila zlatnim bodom deset sekundi prije kraja ekstra runde

VIDEO

Hrvatska se s Europskog prvenstva u taekwondou vraća s pet medalja. Nakon tri zlata Lene Stojković, Matee Jelić i Brune Vuletić, posljednjeg dana EP-a u Sofiji brončane su medalje osvojili Doris Pole (73 kg) i Ivan Šapina (87 kg).

Pokretanje videa...

03:34

Članica Dubrave Doris Pole u prvom kolu je prekidom kod rezultata 30-9  svladala Grkinju Mouke da bi u četvrtfinalu na dramatičan način na zlatni bod deset sekundi prije kraja ekstra runde pobijedila Nizozemku Oogink. U polufinalu je Pole izgubila od Milice Mandić iz Srbije, olimpijske pobjednice iz Londona 2012.

Ivan Šapina iz splitskog Marjana krenuo je bez većih problema u turnir, na prekid je preskočio reprezentativca Kosova Bajru rezultatom 25-5. U četvrtfinalu je u borbi za medalju pobijedio reprezentativca Azerbajdžana Ghobadija 14-13 i osvojio petu medalju za Hrvatsku, a četvrtu za Marjan. Ujedno je to i jedina muška medalja za Hrvatsku na europskom prvenstvu. Rus Kiričenko bio je u polufinalu bolji od Šapine sa 14-10.

U nedjelju je nastupila i Iva Radoš iz zagrebačkog Osvita, koja je u prvom kolu teške kategorije pobijedila Grkinju Christidou 11-6 i plasirala se u četvrtfinalni meč za još jedno odličje. U neizvjesnoj borbi koja je otišla na zlatni bod Radoš je na kraju nesretno i nespretno ostala bez medalje deset sekundi prije kraja ekstra runde. Iako je u četvrtoj rundi imala prednost od dva napada i pola boda zbog opomene protivnice pred sami kraj borbe je primila udarac u glavu te prvenstvo završila na petom mjestu.

U prvom kolu teške kategorije član splitskog Marjana Ivan Vrgoč slavio je prekidom protiv Grka Diamanditisa rezultatom 32-1. U osmini finala ga je čekao prvi nositelj, aktualni svjetski prvak i dvostruki europski prvak te osvajač još dvije svjetske medalje, Rus Vladislav Larin. Iako se u prvoj rundi dobro držao i gubio tek 1-0 u drugoj je Larin pokazao zbog čega je uvjerljivi broj jedan na svjetskim i olimpijskim rang listama te otišao na 12-0 nakon čega je Vrgočev trener predao borbu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...