Sport

Komentari 1

Još jedan Hrvat u Tokiju! Huklek je briljirao na turniru u Sofiji

Još jedan Hrvat u Tokiju! Huklek je briljirao  na turniru u Sofiji

Huklek je na kvalifikacijskom turniru u bugarskoj Sofiji u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji 87 kg svladao Šveđanina Berga u polufinalu 4-1 te je time osigurao nastup u Tokiju

Hrvatska je dobila još jednog predstavnika na Olimpijskim igrama!

Radi se o hrvaču Ivanu Hukleku!

Huklek je na kvalifikacijskom turniru u bugarskoj Sofiji u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji 87 kg prvo pobijedio predstavnika Italije pa Švedske, a potom je svladao Šveđanina Berga u polufinalu 4-1 te je time osigurao nastup u Tokiju.

- Htio bih se zahvaliti svom klubu Sesvete, Hrvačkom savezu, Zagrebačkom savezu športova, mojoj obitelji, trenerima i svima onima koji su bili uz mene - rekao je ponosni Huklek.

Hrvački klub Sesvete Huklekovim se uspjehom pohvalio na Facebooku, a za hrvača su imali samo riječi hvale:

- Naš uzor i ponos, kad je najteže ti si najjači.

Uz Ivana, na turniru je nastupio i Ivan Lizatović u kategoriji do 60 kg, no nije uspio doći do plasmana. Ranije ove godine na europskom kvalifikacijskom turniru normu je već osigurao Božo Starčević. Hrvatsko hrvanje imat će dva predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Reprezentaciju su vodili treneri Nikola Starčević, Anton Đok i Igor Petrenka, a za zdravlje se brinuo fizioterapeut Luka Sabljić.

Sretna subota

Ranije se u subotu na Olimpijske igre kvalificirao i još jedan predstavnik u taekwondou. 

Nakon Kristine Tomić (Osvit) te Matee Jelić i Tonija Kanaeta (Marjan), Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Tokiju u taekwondou imati i rekordnog drugog predstavnika u muškoj konkurenciji, Ivana Šapinu iz splitskog Marjana u kategoriji iznad 80 kilograma.

Šapina je osigurao olimpijsku vizu na europskom kvalifikacijskom turniru u Sofiji pobjedom u posljednjoj sekundi odlučujuće polufinalne borbe protiv Turčina Ateslija, koji je iz ždrijeba ranije izbacio aktualnog i trostrukog europskog prvaka Marshala Sillu.

Prije toga Ivan je izbacio Ukrajinca Bondara prekidom 24-3. Bez Tokija, osim Sille, ostao je i olimpijski pobjednik iz Rija Radik Isajev, svjetski i višestruki europski prvak, pa je ovaj uspjeh hrvatskog taekwondoa tim veći. Prvi ćemo put na Igrama imati četiri predstavnika, od kojih dvojicu taekwondoaša.

Najčitaniji članci