Obavijesti

Sport

Komentari 3

Još korak do slavlja: Sada mi postajemo favoriti za pobjedu

Još korak do slavlja: Sada mi postajemo favoriti za pobjedu
1

Daleko od toga da je gotova stvar, no mislim da smo sada u maloj prednosti. Da nam je netko rekao prije susreta da ćemo voditi 2-1 sigurno bismo to prihvatili

VIDEO

Ostao je još samo jedan korak, samo jedan bod naše Davis Cup reprezentacije do plasmana u Svjetsku skupinu. A do te prilike hrvatski su tenisači došli nakon velike pobjede hrvatskog para. Ivan Dodig i Franko Škugor dobili su velike favorite Marcela Mela i Brunu Soaresa i time je Hrvatska protiv Brazila povela 2-1.

- Ovo je jako velika i jako bitna pobjeda. Bio je jako kvalitetan meč. Znalo se da naši dečki ako žele pobijediti moraju odigrati na jako visokom nivou, a to se i dogodilo - rekao je izbornik Željko Krajan.

Koliko je ovo doista bila velika pobjeda govori i niz brazilskog para. Melo i Soares u Davis Cupu za poraz nisu znali u osam mečeva za redom, od čega su u čak sedam mečeva slavili bez izgubljenog seta

- Sigurno da ova pobjeda puno mijenja na stvari i da smo sada bliže pobjedi. Lakše je osvojiti tri seta u jednom meču nego šest setova u dva meča. To je na ovoj sporoj zemlji, s ovakvom publikom, daleko lakše. Daleko od toga da je gotova stvar, no mislim da smo sada u maloj prednosti. Da nam je netko rekao prije susreta da ćemo u subotu voditi 2-1 sigurno bismo to prihvatili.

A taj treći bod koji bi nam osigurao da i sljedeće godine budemo dio elitne skupine 16 najboljih mogao bi nam donijeti danas već u prvom meču Borna Ćorić. U 15 sati na teren će prvi hrvatski reket u ovom susretu protiv najboljeg Brazilca Thomaza Belluccija koji je devet godina stariji i ima tri mjesta bolji renking od Borne. Nakon njih trebali bi zaigrati Mate Delić i João Souza.

Vratimo se još malo na sjajnu pobjedu parova koja nam je odškrinula vrata pobjede u Brazilu.

- I ja sam malo iznenađen kako smo kvalitetno odigrali. Prvi put smo igrali zajedno, a jako je teško namjestiti igru ako niste uigrani. Mi smo odigrali vrhunski, pobijedili jedan od najboljih timova u svijetu. Moramo biti sretni, to je veliki bod koji može igrati veliku ulogu - rekao je Ivan Dodig koji je tako jučer pobijedio i svog partnera Marcela Mela čime je pobjeda još i slađa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.