Obavijesti

Sport

Komentari 4

Josip igra utakmicu života te mu je potrebna naša asistencija...

Josip igra utakmicu života te mu je potrebna naša asistencija...

Hrabri Josip se, naime, više od godinu i pol dana bori s opakom bolesti. Jedini način da Josip pobjedi u najvažnijoj utakmici života je imunoterapija, koju HZZO ne pokriva...

VIDEO

Josip Henjec je dugo igrao nogomet i sebe nesebično davao za matični NK Bratstvo iz Vranovaca, malenog mjestašca u sastavu općine Bukovlje, Brodsko-posavske županije, a tako odgaja i svoju djecu (dvojica dječaka stari 7 i 9 godina) i od prvih koraka vezao ih je za sport, no sada mu je potrebna naša pomoć.

Hrabri Josip se, naime, više od godinu i pol dana bori s opakom bolesti. Nakon nekoliko zračenja, kemoterapija i operacije, Josipov protivnik ne posustaje i njegova utakmica ulazi u produžetke. Jedini način da Josip pobjedi u najvažnijoj utakmici života je imunoterapija, koja nažalost nije pokrivena subvencijom HZZO-a, a nekoliko tretmana košta više od 250 tisuća kuna!

Prenosimo apel Josipove obitelji:

"Poštovani prijatelji, poznanici i svi ljudi dobre volje. Obraćamo vam se ovim putem kako bi pomogli našem suprugu, bratu i sinu, Josipu Henjecu u teškoj životnoj borbi. Josip je rođen 14. svibnja 1986. u Slavonskom Brodu i živi u Vranovcima sa suprugom i dvoje djece, Ivanom (9 godina) i Adamom (7 godina). Josipu je 2020. godine dijagnosticiran planocelularni karcinom ždrijela te je operiran u OB "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu u srpnju 2020.

Nakon operacije je upućen u Zagreb na kemoterapiju i radioterapiju vrata. U prosincu 2020. godine je Josipu počeo padati lijevi kapak i imao je povremeno nesnosne glavobolje. Nakon poduže dijagnostičke obrade u Slavonskom Brodu i Zagrebu dijagnosticirane su mu tumorske metastaze na plućima i na mozgu te je ponovno upućen u Zagreb na kemoterapiju i radioterapiju glave i pluća. U kolovozu 2021. je utvrđeno da kemoterapija ima minimalan učinak na metastaze i tumorske stanice u tijelu. Zbog toga je došlo do stvaranja novih metastaza u plućima i rast metastaze u mozgu.

Kao jedina opcija liječenja nakon iscrpne analize tumorskih stanica je predložena imunoterapija. Taj oblik liječenja je, nažalost, izuzetno skup te je potrebno nekoliko ciklusa terapija. Cijena jednog ciklusa iznosi 55.000 kuna i nije moguće financiranje ili sufinanciranje putem HZZO-a. Ovim putem vas molimo za pomoć kako bi se Josip mogao boriti protiv ovog strašnog tumora.

Uplatu možete izvršiti direktno na Josipov žiro račun, IBAN: HR5423900013222382161

Zahvaljujemo vam se unaprijed od srca", stoji u apelu Josipove obitelji koju potpisuje supruga Ivona sa djecom te roditelji Kaja i Jozo te sestra Marina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...