Obavijesti

Sport

Komentari 1

Jovićević 'izvisio', Mandarić je na klupu doveo doveo - Stolicu

Jovićević 'izvisio', Mandarić je na klupu doveo doveo - Stolicu
1

Srpski trener Ilija Stolica (39) novi je čovjek na klupi ljubljanske Olimpije, s kojom je Igor Bišćan osvojio dvostruku krunu pa - dobio otkaz. Kandidat je bio i Igor Jovićević, trener Dinama II...

VIDEO

Za Milana Mandarića, 79-godišnjeg srpsko-američkog milijunaša rođenog u Gospiću, malo je reći da je kontroverzan. I u poznim godinama čovjek je duboko upleten u nogomet, nakon Portsmoutha, Leicester Cityja i Sheffield Wednesdaya preuzeo je ljubljansku Olimpiju, koju vodi čvrstom rukom i često - bez previše logike. Kao, primjerice, u trenucima kad je Igoru Bišćanu, treneru koji je donio njegovu klubu slovensko prvenstvo i kup, mrtav-hladan uručio otkaz.

Navodno je bilo i nekakvih sukoba između njih, čvrsti i nepokolebljivi Bišćan nije pristajao na njegove želje da gura pojedine igrače na uštrb drugih, ali to je sad ionako već završena priča. Nakon što je otjerao uspješnog trenera, Mandarić je krenuo tražiti njegova nasljednika. Vijesti iz Ljubljane koje su stizale prije nekoliko dana govorile su da se odlučio za još jednog Hrvata, opet za Igora, ali ovoga puta Jovićevića, trenera Dinama II, puno poznatijeg po "crtici" iz igračke karijere koja kaže da je prvi Hrvat u povijesti u dresu velikog Real Madrida.

Slovenski mediji bili su uvjereni da je stvar riješena, no ispalo je da to baš i nije tako. E sad, je li se Mandarić predomislio ili Jovićević naprosto nije želio ići u takvu sredinu, u kojoj očito uvijek možeš očekivati neočekivano, na kraju je manje važno. Jedina nepobitna činjenica je da je ta priča propala, a da je novi trener Olimpije 39-godišnji Ilija Stolica. Da, u klubu poput ovoga nije neobično da na klupu dođe Stolica. U ovom slučaju to je čovjeku prezime, u nekom drugom... Tko zna!

Riječ je o treneru koji je ove sezone trenirao Vojvodinu, sezonu prije toga Voždovac, a igračka karijera, završena 2011., prilično je zanimljiva. Naime, osim neuspješne epizode u Partizanu, za koji je u toj jednoj sezoni skupio svega četiri nastupa, Stolica je igrao i u Zemunu, OFK Beogradu, u Ukrajini (Metalurg Donjeck), Španjolskoj (Lleida), Belgiji (Sint-Truidense i Mons), Grčkoj (OFI Kreta), Crnoj Gori (Budućnost) i - SAD-u! Na kraju karijere otišao je prvo u New England Revolution, a zatim i u FC New York, u kojem je i završio svoju igračku priču.

Kao trener iza sebe ima samo dvije sezonu u kojima je kao prvi trener vodio neku momčad, ali i to je bilo dovoljno da ga Mandarić pozove i odabere za novog trenera. Do kad? E, to ćemo tek vidjeti... A Igor Jovićević se okreće drugim opcijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"