Obavijesti

Sport

Komentari 44

Jozinović: Nitko od nas nije očekivao da budemo na vrhu

Jozinović: Nitko od nas nije očekivao da budemo na vrhu
1

Vidjeli ste našu reakciju nakon drugog gola. Prošlo je puno vremena od kad smo bili na čelu ljestvice i to je razumljivo. Koliko možemo je drugo pitanje, kaže Jozinović

VIDEO

Zadovoljstvo pobjedom nad Hrvatskim dragovoljcem i euforija nakon što je Hajduk izbio na prvo mjesto na ljestvici još se nije smirila. Iako Igor Tudor smiruje strasti i upozorava kako Hajduka čeka teška utakmica na Poljudu protiv Lokomotive, pobjeda u Kranjčevićevoj je još uvijek tema broj jedan. 

- Zadovoljni smo pobjedom i prvim mjestom. Znali smo da će biti teška utakmica jer njih do sada nitko nije razbio. Dobro smo se spremili, no utakmica nije krenula onako kako smo očekivali. Na koncu smo ipak došli do pobjede u sudačkoj nadoknadi, tako je bilo još i slađe - kaže Goran Jozinović, koji je poput dvostrukog strijelca Bencuna susret započeo na klupi. 

- Protiv Bešiktaša sam dobio nezgodan udarac u koljeno, propustio sam par treninga i zato sam bio na klupi. U Hajduku ima puno igrača, nije to ništa zabrinjavajuće ili loše. Ja sam ušao, asistirao, Bencun je ušao, dao dva gola, najvažnija je pobjeda. Trener mi je rekao da igram visoko i čekam dijagonale od Maloče i Bradarića. Vršajević i ja smo to radili i dobro je ispalo. 

Sada Splićane očekuje ogled s Lokomotivom. 

- Svi znamo kakva su momčad, oni su bod iza nas i Dinama i čeka nas teška utakmica. Oni su naši stari znanci, znaju što mi možemo, mi znamo što mogu oni, a najvažnije je da gledatelji mogu očekivati otvorenu utakmicu, jer se ni mi ni oni ne znamo braniti. I mi i oni lakše igramo protiv momčadi koje se nadigravaju. 

Jozinović je svjestan da je oko Hajduka zavladala euforija i da svi pitaju može li Hajduk i do kada ostati na vrhu. 

- Vidjeli ste našu reakciju nakon drugog gola. Prošlo je puno vremena od kad smo bili na čelu ljestvice i to je razumljivo. Koliko možemo je drugo pitanje, idemo utakmicu po utakmicu pa dokle nas odvede. Ne pamtim kad je Hajduk bio mlađi, a HNL jači. Očekivalo se da će se Dinamo prošetati, Rijeka se strašno pojačala, Split isto, od nas nitko nije očekivao da nakon 13 kola budemo na vrhu. 

No naš rad i zajedništvo je došlo na naplatu. Trener ne dozvoljava euforiju, koncentrirani smo samo na svaku sljedeću utakmicu, sada na Lokomotivu i to je ključ uspjeha. To i sjajna atmosfera. Svi smo generacijski bliski, a i situacija oko kluba nas je zbližila. Shvatili smo da je klub u krizi, da se moramo skupiti i pružiti što bolje igre. Samo tako smo mogli naprijed. To se zajedništvo iz svlačionice prenijelo i na ljude u klubu, na navijače. Vidjeli ste sliku nakon drugog gola, netko bi po njoj  mogao pomisliti da slavimo naslov prvaka. 

Zadnju prvenstvenu pobjedu Hajduku u sudačkoj nadoknadi donio je Igor Tudor, golom u Osijeku u proljeće 2008.  

- Sjećam se, meni i Maloči je to bilo prvo gostovanje i prva zarađena premija – nasmijao se Jozinović. 

Asistent za drugi gol i slavlje bio je Tino Sven Sušić, koji je stoperu Dragovoljca ''prodao rolicu'' u sudačkoj nadoknadi i pronašao usamljenog Bencuna, kojemu nije bilo teško poentirati. 

- Ajde da i ja nešto napravim. Drago mi je zbog asistencije i Bencuna, vidjeli ste tu radost nakon gola, prezadovoljni smo svi - kaže Sušić, koji redovito mora odgovarati na pitanja je li mu se javio stric Safet, izbornik BiH. 

- Javio se, čestitao, redovito se čujemo. 

Konkretnijih razgovora o pozivu nije bilo. 

- Ja sam svoje napravio, riješio sam državljanstvo i putovnicu, sve sam napravio - nasmijao se Tino. 

Napravio je i Safet, odveo je BiH u Brazil. 

- Je, svaka čast - nasmijao se Tino, koji je svjestan da će morati dodatno napredovati kako bi zaslužio stričev poziv za Brazil. Prije svega na realizaciji i mirnoći. 

- Mirnoća, zadnji pas, završnica, da budem malo mirniji pred golom.

Aktualnim trenutkom u Hajduku je oduševljen. 

- Idemo utakmicu po utakmicu, cilj nam je što duže biti na prvoj poziciji. Imamo sjajnu atmosferu, nitko ne iskače, nema zvijezda. Kud ćeš bolje.

Slijedi Lokomotiva, jednako teška utakmica kao ona protiv Dinama, jer Dinamo je bio favorit, sada je favorit Hajduk. 

- Njihov otvoreni stil igre nam odgovara, jer onda i mi možemo igrati otvoreno. Očekuje se da mi pobijedimo jer igramo doma, no bit će to jako teška utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki