Obavijesti

Sport

Komentari 14

Jučer je zaplakao on, a uskoro će suze brisati 'cijeli nogomet'

Jučer  je zaplakao on, a uskoro će suze brisati 'cijeli nogomet'
1

GIANLUIGI BUFFON Na pragu četrdesete izdominirao je konkurenciju. Neponovljivi talijanski golman u ponedjeljak navečer osvojio je nagradu za najboljeg golmana svijeta u svojoj oproštajnoj sezoni...

VIDEO

Nedjeljno poslijepodne kod Talijana rezervirano je za njihov 'calcio', uvijek šarmantnu Serie A. Koliko god u različitim segmentima zaostajala za Španjolcima, Englezima i Nijemcima posljednjih sezona, ta liga i dalje ima onaj 'X faktor' zahvaljujući svevremenskim facama poput Gianluigija Buffona.

Baš u nedjelju na sjeveroistoku zemlje gostovao je njegov Juventus. Udine, mjesto od oko 100 tisuća stanovnika ima godinama stabilnog prvoligaša koji se kao jedan od rijetkih u Italiji može pohvaliti novim i lijepim stadionom.

Dacia Arena ugostila je istinskog pobjednika i jednog od najvećih golmana svih vremena, a on je prepune tribine, osim svojim prisustvom, počastio i uz nekoliko nevjerojatnih obrana. I to na pragu četrdesete...

Njegova je momčad pobijedila 6-2, iako je Gigi dvaput kapitulirao, bio je jedan od najboljih na terenu. Pljeskali su mu i domaći navijači.

Evo i zašto.

VIDEO

Već u ponedjeljak, samo 24 sata poslije, Gigi je u Londonu na Fifinoj gala večeri rezerviranoj za najveće face u nogometnom svijetu. Tu je sama krema!

Talijanski kapetan krajem siječnja 2018., točnije 28., ulazi u peto desetljeće života i posljednjih šest mjeseci 22 godine duge i neponovljive karijere. A djeluje poput mladića! 

Nagradu za najboljeg golmana svijeta osvaja prilično uvjerljivo uz 42.42% osvojenih glasova. Njemački kapetan Manuel Neuer ostaje na drugom mjestu uz 32.32% glasova, dok se na treću poziciju smjestio Kostarikanac Keylor Navas uz 10.2%. 

'Mladić' je konkurenciju rutinski porazio, baš kako je dan prije u Udinama izluđivao protivnike obranama. To je poprilično precizna refleksija njegove nogometne karijere.

Spomenimo kako je Gianluigi u 39 utakmica u 2017. za Juventus i Italiju 22 puta završavao oglede netaknute mreže, od toga šest puta u Ligi prvaka!

Još sedam mjeseci igrat će aktivno, zatim će rukavice objesiti o klin. Buffon, neprikosnoveni lider, prilikom pobjede u Londonu i osvajanja nagrade za najboljeg golmana svijeta, pustio je iskrene suze.

Takvi tipovi nikad ne glume i tamo nekad u lipnju sljedeće godine, nogomet će pretrpjeti užasan udarac... U ponedjeljak navečer plakao je on, a nažalost, uskoro će zaplakati i 'cijeli nogomet'.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Kako je Rijeka na današnji dan ostala bez titule: 'Ispao sam lopov, a svi bi isto dosudili'
GODIŠNJICA

Kako je Rijeka na današnji dan ostala bez titule: 'Ispao sam lopov, a svi bi isto dosudili'

Moji kolege i ja smo mislili da će Rijeka, bude li trebalo, nekoga i 'pojesti', da će sigurno dobiti tu utakmicu. Bili smo uvjereni da će se u Rijeci tu noć feštati i guštati, kaže Zoran Krečak

Sramota u Zagrebu: Huligani napali Krovinovića! Hajduk: Pratili su ga i napali u grupi...
INCIDENT

Sramota u Zagrebu: Huligani napali Krovinovića! Hajduk: Pratili su ga i napali u grupi...

Huligani su ga sinoć ciljano pratili te napali u grupi kada su osjetili prigodan trenutak. Samo pukom srećom i snalažljivošću Krovinović nije pretrpio teže posljedice. To nije prvi takav napad na naše igrače, objavio je Hajduk
Kalinić uvodi zaokret, gotovo je doba rekreacije i zabave! A Hajduk se želi riješiti 14 igrača
SLAŽU NOVU PIRAMIDU

Kalinić uvodi zaokret, gotovo je doba rekreacije i zabave! A Hajduk se želi riješiti 14 igrača

Plus+ Svi žele ostanak Livaje i Perišića, ali Jakobušić i Nikoličius ostavljaju u nasljeđe Ivanu Biliću i Nikoli Kaliniću poprilično kompliciranu situaciju s igračkim kadrom, koji je prestar i ne garantira borbu za trofeje