Obavijesti

Sport

Komentari 50

Junak iz Varaždina: Hrvatska liga? Pa bolja je od moldavske!

Junak iz Varaždina: Hrvatska liga? Pa bolja je od moldavske!
1

Jessie Guera Djou u Varaždin je stigao iz moldavskog Petrocuba, a gol Dinamu mu je tek drugi u karijeri. Kamerunca je htio Hajduk, no na kraju je završio u Varaždinu

VIDEO

Do utakmice protiv Dinama zabio je tek jedan gol u karijeri. Bilo je to u svibnju ove godine u utakmici 10. kola moldavskog prvenstva između Petrocuba i Milsamija. Nakon toga Jessi Jensen Guere Djou stigao je u Varaždin. Debitirao je protiv Osijeka u Gradskom vrtu, a susret protiv Dinama bio mu je drugi za Varaždin. A varaždinskoj publici nije se mogao predstaviti na bolji način. Srušio je Dinamo, momčad koja je prije četiri dana pobijedila Atalantu u Ligi prvaka i svom Varaždinu donio prvu pobjedu ove sezone.

Pokretanje videa...

Stadion Varteksa 00:09

- Jako sam sretan. To moj prvi gol u 1. HNL. Bog mi pomaže i hvala mu na svemu. Stvarno smo zaslužili ovo – rekao je Guera Djou nakon susreta.

Guera Djou je u redove Varaždina stigao prije utakmice 8. kola 1. HNL protiv Osijeka. Došao je iz ganske Accre Lions s kojom NK Varaždin surađuje. Kao Kamerunac, francuski jezik priča odlično, engleski zna tek toliko da objasni tko je i otkuda je došao. 

Varaždin: Poznati na utakmici između NK Varaždin i GNK Dinamo

Kako smo saznali, u svoje redove htio ga je dovesti Hajduk, no negdje je zapelo i Jessie je odabrao Varaždin.

- Svi su me lijepo prihvatili u baroknom gradu i u klubu. Na prvu mi se svidjela ta obiteljska atmosfera u svlačionici i lijepo se ovdje osjećam - priča nam Guera Djou.

Da se radi o kvalitetnom defanzivnom veznjaku, pokazao je već protiv Osječana, kada je odlično gospodario sredinom terena i bio jedan od najboljih pojedinaca u remiju. Već se tu vidjelo da je Varaždin napravio dobar posao, a potvrdu pretpostavki dobili smo u utakmici protiv Dinama. Inače, vrijednost mu je 300.000 eura, dvostruko veća od, primjerice, Tonia Teklića iz Hajduka.

Varaždin: Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo, NK Varaždin - GNK Dinamo

Osim što je zabio pobjednički gol, Guera je bio noćna mora za ofenzivne veznjake Dinama. Dobio je gotovo svaki duel protiv njih, oduzeo mnogo lopti i kvalitetno povezivao linije.Komentirali su to i trenerski stručnjaci na tribini, a bilo ih je doista puno. 

- Važno mi je da iz dana u dan sve više napredujem. Također, važno je imati samopouzdanje i kontinuitet dobrih igara - naglasio je 22-godišnji Kamerunac, koji je osim Accre Lions igrao za drugu momčad Monaca, moldavski Sheriff i Petrocub.

- Prva hrvatska liga je mnogo zahtjevnija i bolja nego moldavska. Svaki vikend je težak susret i nemaš pravo na opuštanje - dodao je Jessie, koji živi u stanu u Varaždinu u blizini stadiona.

Cimer mu je Iranac Mohammad Mehdi Mehdikhani koji je protiv Dinama debitirao u varaždinskom dresu.

- Sviđa mi se Varaždin. Ljudi su iznimno srdačni i vjerujem da ćemo našim navijačima vratiti za podršku, odnosno da ćemo uspjeti izboriti ostanak u 1. HNL – zaključio je Jessie.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe