Obavijesti

Sport

Komentari 9

Heroj Rudeša: Gluvario je po Sinju, a vratio se iz - dosade!

Heroj Rudeša: Gluvario je po Sinju, a vratio se iz - dosade!
1

Mario Budimir, iz antologijskih dijaloga menadžera Šoše i nogometaša Obilinovića poznatiji kao "mali Budimir", junak je današnje utakmice. Napadač Rudeša je dijete Hajduka i veliki navijač splitske momčadi

VIDEO

NK Rudeš senzacionalno je srušio veliki Hajduk na Poljudu i u nevjerojatnoj utakmici, u kojoj su 'bijeli' imali čvrstih 2-0 pa na kraju uspjeli sve ispustiti i u potpunosti podbaciti, došao do velike pobjede. Bila je to tek druga pobjeda Rudeša u sezoni, koja je krenula katastrofalno.

Rudešani su u potpunosti promijenili igrački kadar, poslije Bišćana na klupu je sjeo Inaki Alonso, a u momčad je stiglo i nekoliko Španjolaca. Tako su samo danas u prvoj postavi bila tri Španjolca - Antonio Cristian, Juanan Entrena, strijelac dva gola, i Arturo Segado.

No, pravi junak današnje utakmice nije niti jedan od navedenih Španjolaca, ali niti Španjolac na klupi Rudeša. Junak današnje utakmice je Mario Budimir, iz antologijskih dijaloga menadžera Šoše i nogometaša Obilinovića poznatiji kao "mali Budimir". Napadač Rudeša je dijete Hajduka i veliki navijač splitske momčadi. Za 'bijele' je zaigrao s 14 godina.

-  Bilo je čudo, to je iskustvo koje svaki klinac u Dalmaciji sanja da ga doživi. Osvajali smo prvenstva, Kup, išli na turnir u Australiju koji smo na kraju i osvojili. Proputovao sam cijeli svijet s mladim uzrastima Hajduka - rekao je Budimir za Sportske novosti pa dodao:

- Pola sata kod Pule Staro Češko, pa petnaestak minuta protiv Cibalije na Poljudu, to je moja seniorska karijera u Hajduku. Nikome ništa ne zamjeram, za čime da žalim? Odigrao sam na stotine utakmica za mlađe uzraste i naravno da se nadaš nastupima za prvu momčad na velikoj sceni. Svi mi to sanjamo, nekima se posreći, nekima ne. To je tako.

Budimir je danas postigao gol za izjednačenje u 68. minuti. Prije susreta istaknuo je da bi volio zabiti premda je veliki navijač Hajduka.

- Naravno da sam navijač Hajduka. Gledao sam Hajduk u derbiju s Dinamom i oduševljen sam prvi poluvremenom, tako dobro nisu igrali godinama. Ubili su Dinamo i na kraju mogli izgubiti. Ako budem ikako mogao, zabit ću, a što ću… Ako ne budem mogao, što da radim.

I uspio je. Zabio je svojem Hajduku, na noge digao onih 7, 8 navijača Rudeša, a u očaj bacio njih 3,4 tisuće koliko ih se skupilo na Poljudu.

A kako to da se vratio nogometu? 18 mjeseci je bio u mirovini nakon angažmana u Enosis Neon Paralimniju.

- Ničim se nisam bavio, gluvario sam kod kuće u Sinju. Nigdje se nisam micao, nisam imao želju. Svega mi je bilo preko glave, zaželio sam se malo odmora. Ali, opet što da radim bez nogometa. Vratio sam se iz dosade. Žena ima svoje obveze, djeca imaju svoje obveze, a ja nemam nikakve obveza. Najveća mi je bila ujutro se probuditi. Što da radim od dosade pa sam se oko Alke, početkom kolovoza odlučio vratiti. Nisam mislio ništa ozbiljno, ali onda mi je došla ponuda iz Rudeša. Rekli su mi: “Ako ćeš se već vraćati, vrati se kako Bog zapovijeda, pokušaj još jednom, ako što bude - odlično, ako ne bude, ništa nisi izgubio.” Tako sam i došao, da probam ide li.

ANKETA:

Tko je najveći krivac za rezultatski debakl Hajduka?
Igrači Hajduka.
Predsjednik Ivan Kos i Nadzorni odbor.
Sportski direktor Mario Branco.
Navijači.
Survey Maker
 
 
 
 
 
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu