Obavijesti

Sport

Komentari 2

Jura: Moji najbolji suigrači su iz velike 'brončane' generacije

Jura: Moji najbolji suigrači su iz velike 'brončane' generacije
6

Nikola Jurčević šesnaest godina je igrao u hrvatskoj reprezentaciji, a nastupao je za Dinamo, Zagreb, Freiburg i Salzburg. U naj 11 uvrstio je 'vatrenu' generaciju iz 90-ih

VIDEO

Zabio je tek dva gola u šestogodišnjoj reprezentativnoj karijeri, ali svi pamte njegove asistencije Šukeru. U pobjedi protiv Italije u Palermu te za legendarni gol Nijemcima na Old Traffordu u četvrtfinalu Eura 1996.

- Te su dvije asistencije Šukiju obilježile moju karijeru. Uvijek ih se rado prisjetim i često pogledam te utakmice - kaže Nikola Jurčević, koji je sad jedan od pomoćnika hrvatskom izborniku Slavenu Biliću.

Jura je igrao za Dinamo, Zagreb, Freiburg, a najbolji dio karijere proveo je u Salzburgu. Casino je 1994. pod vodstvom Otta Barića igrao finale Kupa Uefe protiv velikog Intera.

- To je bio vrhunac moje klupske karijere. Bila je to sjajna momčad koja se mogla nositi s europskim velikanima. Malo nam je nedostajalo da srušimo moćni Inter - prisjetio se finala iz 1994. Nikola Jurčević. 

Najboljih 11

Golman - Dražen Ladić

Suveren i siguran. Ladić je uvijek spašavao kad je trebalo, u najtežim trenucima. U to vrijeme bio je jedan od najboljih golmana u Europi.

Stoper - Slaven Bilić

Čvrst i neprijelezan, on je doista sa Štimcem bio stup obrane. Rijetkost je vidjeti takvog igrača. Stvarno je bio užitak biti s njim u momčadi. 

Libero - Nikola Jerkan

Uvijek je bio tih, ali je sjajno odradio svoj posao. Davao je sigurnost cijeloj obrani. Tad se igralo 3-5-2, a Nikola je bio sjajan libero. 

Stoper - Igor Štimac

Poput Bilića, bio je čvrst i neprijelezan. Napravio je odličnu karijeru u Engleskoj, a ondje mogu proći samo visoko kvalitetni igrači. 

Desni bočni - Mario Stanić

Bio je nevjerojatno brz. Igrao je sjajno i u obrani i napadu. Danas su rijetki igrači koji poput Stanića mogu biti dobri na boku u oba smjera. 

Lijevi bočni - Robert Jarni

Pravi profesionalac i genijalan igrač. Na toj poziciji ima jako malo kvalitetnih igrača. Jarni je obliježio jedno razdoblje naše reprezentacije. 

Vezni - Zvonimir Boban

Najbolji i najkompletniji naš igrač. Bio je nevjerojatno atraktivan, uvijek je imao potez više od protivnika. On je bio rođeni lider.

Vezni - Robert Prosinečki

Prosinečki je doista bio nogometni genijalac. Bio je pravi umjetnik na terenu. Nitko kao on nije znao “sakriti” loptu protivnicima. 

Vezni - Aljoša Asanović

Bio je kompjutor, ne sjećam se kad je pogrešno dodao loptu. Imao je fantastične asistencije, a to najbolje zna Šuker, koji je sve njih zabijao. 

Napadač - Davor Šuker

Stroj za golove, taj nije znao promašiti. Zabio je toliko sjajnih golova u karijeri da ih je teško sve nabrojiti. Kad je bio u šansi, svi su znali da je gol.

Napadač - Alen Bokšić

Alena su neko vrijeme zvali Bijeli Ronaldo. Mogu reći s pravom. Napravio je veliku karijeru, imati njega u momčadi bilo je pravo bogatstvo.

Pričuve

Golman - O. Jonrad

Bili smo skupa u Salzburgu. Konrad je bio majstor za penale, branio je čudesno.

Branič - H. Weber

Najveći profesionalac s kojim sam igrao. Čvrst i neprijelezan, pravi vođa. 

Vezni - A. Suter

Pravi šmeker, igrao je odlično u Bundesligi. Bili smo jako dobri prijatelji. 

Vezni - M. Mladenović

Topnik, imao je nevjerojatan udarac. Bio je moćan u veznom redu.

Napadač - H. Decheiver

Legendarni nizozemski napadač. Uživao sam igrajući s njim u Freiburgu. 

Napadač - G. Vlaović

Okretan, brz i spretan. Goran je bio genijalan napadač, kao Bokšić i Šuker.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...