Obavijesti

Sport

Komentari 24

Jurčević: Riječani, idite hrabro u juriš, obrana im je jako spora

Jurčević: Riječani, idite hrabro u juriš, obrana im je jako spora
3

JURČEVIĆEV RECEPT Obrana Feyenoorda je spora, to je za Rijeku velika šansa. Mislim da bi im mogli zabiti dva gola, rekao je Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević...

VIDEO

Rijeka večeras ima velike šanse. Mislim da može zabiti dva gola jer je najslabiji dio Feyenoordove momčadi obrana, javio se Nikola Jurčević iz Beograda.

Njegov i Bilićev Bešiktaš izbacio je Nizozemce u 3. pretkolu Lige prvaka s dvije pobjede.

- Feyenoord je tad izgledao mnogo slabije nego sad. U međuvremenu su mu stigli neki igrači, ali to ništa ne znači. Rijeka je u šaci držala i Sevillu, koja je puno jača od Nizozemaca - rekao je Jurčević i dodao:

- Obrana Feyenoorda je jako spora. Treba napasti Nizozemce visoko, odigrati presing jer imaju problema s iznošenjem lopte. Upravo to smo im mi napravili i upalilo je.

Najveća opasnost za Rijeku bit će napadačka linija Feyenoorda pojačana Manuom.

- Oni su momčad koja se voli nadigravati. Neće se braniti, tipična su nizozemska škola. Strašno su jaki u pas igri, za tren ti mogu stvoriti priliku i zato će riječka obrana morati biti jako oprezna - kaže Jurčević koji pomno prati hrvatske predstavnike u Europskoj ligi.

- Vjerujem da uz malo sreće i Dinamo i Rijeka mogu do velikog rezultata.

Bešiktaš danas ide na Partizan.

- U jako smo izjednačenoj skupini, ali ogledi s Partizanom velika su nam prilika. Slaven je igračima rekao da moramo doći barem do četiri boda u ove dvije utakmice. 

Kek odahnuo: Koljeno je u redu, Moises može igrati

Želim što više igrača približiti oko Kramarića, tad ćemo biti puno, puno opasniji, rekao je Matjaž Kek.

Trener Rijeke pripremio je za Feyenoord dvije varijante, jednu s Moisesom i onu bez. No Brazilac je, čini se, zaliječio koljeno, te je normalno trenirao s momčadi, što je posebno razveselilo Keka. 

Također, momčadi se priključio Miral Samardžić, koji je imao rupturu mišića.

Nakon dva kola Rijeka ima jedan bod, no prema prikazanoj igri, mogla je imati i koji više.

- U Europi je to tako, sve se kažnjava. Ni igrači ni trener nemaju pravo na lošu večer, na jednu sitnu pogrešku, jer to protivnici odmah kažnjavaju - zaključio je Slovenac na klupi Rijeke. 

  • Rijeka je posljednji put na Kantridi europsku utakmicu izgubila 30. srpnja 2009. godine. Gost je bio ukrajinski Metalist Harkiv, Ukrajinci su pobijedili 2-1. Od tadašnje momčadi u Kekovu “rosteru” samo je Anas Sharbini. U posljednje četiri domaće utakmice Europske lige Rijeka ima četiri remija, a zadnji put doma nisu zabili 28. 11. 2013.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...