Obavijesti

Sport

Komentari 54

Jurićeva Genoa ruši velikane: Juventus razbijen na Marassiju

Jurićeva Genoa ruši velikane: Juventus razbijen na Marassiju
2

GENOA EXPRESS Već u 13. minuti Jurićeva ekspedicija potvrdila je tri boda protiv Juventusa. Tako se naš trener specijalizirao za rušenje velikih favorita na Marassiju jer su prije mjesec dana dobili i Milan

VIDEO

Hrvatski treneri specijalizirali su se za rušenje velikana ovaj vikend. Prvo je jučer Kovačev Eintracht pobijedio 2-1 snažnu dortmundsku Borussiju u Frankfurtu, da bi danas Genoa Ivana Jurića priredila još veću senzaciju na svom Marassiju.

Razbili su rezultatom i igrom aktualnog prvaka Juventusa 3-1. Sjećate li se kada je Juve zadnji puta primio tri gola u Serie A u jednoj utakmici?

Cholov sin torpedirao prvaka

Bilo je to 20. listopada 2013. u Firenzi. Juve je vodio 2-0 kod Fiorentine, a onda su 'viole' na krilima ubojitog Giuseppea Rossija okrenuli na konačnih 4-2.

Pune tri godine, dakle, 'zebrama' nitko nije uspio zabiti više od dva gola u jednoj utakmici Calcija. Jurićeva Genoa pobrinula se osvježiti i taj statistički podatak.

VIDEO

Istini za volju, Juventusova slaba igra provlači se cijele jeseni praktički nekažnjeno budući da su prvi u Serie A i svojoj skupini Lige prvaka, no nedjeljnog popodneva na Marassiju Jurićeva ekspedicija torpedirala je Allegrijevu. Da cijela priča bude još začinjenija, pečat na terenu udario je sin Diega Simeonea, Giovanni.

Već poslije 15 minuta pitanje pobjednika bilo je riješeno. U trećoj je Simeone iskoristio veliki kiks gostujućeg stopera Bonuccija pa zabio poslije tri impresivne obrane Buffona u nizu, da bi u 13. na centaršut Lazovića glavom pospremio loptu u mrežu. Genoa odlazi na 3-0 autogolom Alexa Sandra u 29. minuti poslije katastrofalne reakcije čitave obrane aktualnog prvaka Italije.

Juventus je zaigrao u totalno nelogičnoj postavci gdje su na terenu istovremeno bila tri desna beka (Cuadrado, Lichtsteiner i Dani Alves) raspoređena sasvim neshvatljivo u formaciji 3-5-2. Napad je predvodio usamljeni Mario Mandžukić koji nije imao podršku ostalih suigrača.

Pored toga, Allegri danas nije mogao računati u punoj snazi na niz prvotimaca poput Barzaglija, Chiellinija, Evre, Marchisija, Higuaina i Dybale (spomenuti igrači ili su ozlijeđeni ili nisu 100% spremni), a Marka Pjace ionako nema već dugo i pravo je pitanje kada će uopće i zaigrati zbog lošeg rada Juveove medicinske službe.

Genoa je agresivnom i napadačkom igrom torpedirala Juve u prvih 45 minuta, pa i unatoč tome što gostima možda nije sviran očiti penal, zaslužila je i uvjerljivije voditi.

U drugom poluvremenu su 'spustili gas', no niti to gostima nije pretjerano pomoglo. Ublažili su poraz tek lijepim golom Miralema Pjanića iz slobodnjaka u 82. minuti, a vrijedi spomenuti kako je Allegri ostao bez još jednog prvotimca zbog ozljede, Leonarda Bonuccija.

Atalanta je hit Serie A

Sjajne rezultate nastavlja nizati Atalanta. Momčad iz Bergama dobila je Bolognu u gostima 0-2 čime su upisali čak šestu uzastopnu pobjedu, odnosno devetu utakmicu u kojoj nisu poraženi. Imaju impresivnih osam pobjeda uz jedan remi, a iduće kolo gostuju baš kod Juventusa.

Josip Posavec branio je svih 90 minuta u porazu svog Palerma protiv Lazija na Barberi. Cijelu utakmicu odigrali su i Mato Jajalo te Ilija Nestorovski, dok je kod gostiju Ivan Vargić ostao na klupi. Iako nema prvog golmana Federica Marchettija, Simone Inzaghi povjerenje daje Starkoshi, dok je naš reprezentativni golman očito treći izbor trenera rimskog kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući
VIDEO Užasne scene: Golman Rudeša pao u nesvijest nakon teškog sudara s igračem Istre
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Užasne scene: Golman Rudeša pao u nesvijest nakon teškog sudara s igračem Istre

Matej Marković nastradao je u sudaru s igračem Istre Mladenom Devetkom. Izgledao je dezorijentirano, a kako se ništa ne smije riskirati kada je u pitanju udarac u glavu, trener Rudeša ga je izvadio iz igre. Istra je na kraju slavila 3-1