Obavijesti

Sport

Komentari 30

Jurićevo čudo od djeteta (16) sinoć je natjeralo oca na plač

Jurićevo čudo od djeteta (16) sinoć je natjeralo oca na plač
1

S 15 godina i 280 dana postao je najmlađi debitant u povijesti Serie A i prvo mjesto dijeli s Amedeom Amadeijem. Visok je, snažan, a stilom igre i stasom neodoljivo podsjeća na Zlatana Ibrahimovića

VIDEO

Ljubitelji Calcia znaju, ali oni privrženiji engleskoj, njemačkoj ili španjolskoj ligi uvijek se pitaju - što ima toliko posebno u talijanskom nogometu? Romantika. Talijani su stari romantičari i jedni od rijetkih u današnjem nogometu koji još uvijek poštuju neka stara načela, a jedno od njih je i 'jedan igrač-jedan klub'.

Primjerni su brojni, ali spomenut ćemo Paola Maldinija, Franca Baresija, Francesca Tottija, Danielea De Rossija, u tu kategoriju spadaju i igrači poput Tota Di Natalea, Alexa Del Piera, Javiera Zanettija, Gianluigija Buffona...

Danas su tu igrači poput Mareka Hamšika i Lorenza Insignea, Ignazija Abatea ili Alessandra Florenzija. Tu su i Sergio Pellissier, donedavno je tu bio i Daniele Conti iz Cagliarija ili Marco Rossi iz Genoe... To su sve ljudi koji su karijeru ili najmanje deset godina proveli u jednom klubu. A to je nešto što Italija još uvijek cijeni.

Većina njih je potekla u klubu u kojem su ostvarili velike karijere. Većina njih je i debitirala u vrlo ranoj dobi. Sinoć je komadić povijesti talijanskog nogometa otkinuo i Pietro Pellegri, Genoino 16-godišnje čudo od djeteta.

ITA, Serie A, Genoa CFC vs SS Lazio Roma

Bilo je čudno kada je hrvatski stručnjak na klupi velikog talijanskog prvoligaša u jučerašnjoj utakmici protiv Lazija u 33. minuti izvadio ovoljetno pojačanje Ricarda Centuriona. No, Jurić je znao što radi.

- Lazio je zabio iz svoje prve šanse i nakon toga mi se nije svidjelo kako smo izgledali na travnjaku s Taarabtom na lažnoj devetki. Zato sam morao nešto promijeniti - rekao je Jurić i uveo još maloljetnog Pellegrija.

Ovaj 16-godišnji klinac rođen je u Genoi, tamo je napravio prve korake, tamo se prvi put zaljubio. Tamo je odigrao svoju prvu nogometnu utakmicu i kroz Genoinu nogometnu školu dospio do prve momčadi.

S 15 godina i 280 dana postao je najmlađi debitant u povijesti Serie A i prvo mjesto dijeli s Amedeom Amadeijem. Visok je, snažan, a stilom igre i stasom neodoljivo podsjeća na Zlatana Ibrahimovića. Na kraju krajeva, on mu je i idol.

Juriću je sinoć uzvratio s dva gola. Nažalost, Genoa na kraju nije uzela niti boda pošto su Rimljani slavili 3-2, ali započeta je neka nova romantična talijanska priča.

A sve to s klupe Genoe gledao je njegov otac Marco, kojeg je klub u svibnju prošle godine angažirao da odradi sezonu do kraja. U Genoi trenutno vlada velika povezanost i zato je ovo još jedan dio 'calcio romantike'.

- Zaista puno radimo s Pellegrijem. Sinoć je igrao kao pravi, iskusni napadač. To je zaista sjajna priča, njegov otac je moj bliski prijatelj i sada njegov sin igra sjajno za prvu momčad - rekao je Jurić.

Pietrov otac u jednom trenutku je zaplakao, a njegove suze obišle su nogometnu Europu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...
24SATA NA FEŠTI NA AUTOCESTI

VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...

Nakon što su proslavili velika tri boda u svlačionici, dinamovci su se spremili i sjeli u autobus kojim su putovali u Zagreb. Putem su stali na odmorište Ravna gora gdje su proslavili pobjedu