Obavijesti

Sport

Komentari 21

Juve i Milan rutinski su slavili, Roma i Fiorentina uvjerljivi...

Juve i Milan rutinski su  slavili, Roma i Fiorentina uvjerljivi...
1

Mrtvu trku za naslov nastavili su nogometaši Juventusa i Milana pobjedama u 17. kolu Serie A. 'Stara dama' slavila je kod Leccea 1-0, a 'rossoneri' kod Atalante 2-0

VIDEO

Nogometaši Milana i Juventusa upisali su gostujuće pobjede u 17. kolu Serie A, a konačno se raspucala i Fiorentina na krilima Crnogorca Jovetića.

Nastavlja se utrka Milana i Juventusa za naslov prvaka Italije. U 17. kolu obje momčadi upisale su po tri boda na gostovanjima, a nešto uvjerljiviji bili su branitelji naslova. Milan je uz gol i asistenciju Zlatana Ibrahimovića nanio prvi domaći poraz Atalanti, bilo je 2-0 za Milan. Naime, sastav iz Bergama do sada je upisao po četiri pobjede i remija, ali protiv Milana nije išlo. Ibrahimović je prvo u 22. minuti realizirao jedanaesterac i tako postigao pogodak i u šestoj utakmici u nizu, a zatim je u nastavku lijepo asistirao Kevinu Princeu Boatengu za konačan rezultat.

Na istom broju bodova s Milanom je i Juventus koji je s 1-0 slavio kod Leccea. Jedini strijelac bio je Matri u 27. minuti, svega četiri minute nakon što je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Quagliarelle.

I Roma je nastavila pobjednički niz, svladavši Chievo s 2-0. Na Olimpijskom stadionu u Rimu po prvi puta ove sezone u strijelce se upisao i legendarni kapetan "rimske vučice" Francesco Totti koji je uspješno realizirao kaznene udarce u 34. i 78. minuti za svoj 208. i 209. pogodak u Serie A. Bila je ovo treća pobjeda Rome u nizu.

Fiorentina je konačno došla do pobjede na strani, a frustracije su naplatili kod Novare koju su svladali s 3-0. Dvostruki strijelac bio je Crnogorac Stevan Jovetić koji nakon puno problema s ozlijedama hvata pravu formu, a jedan gol je postigao Montolivo. Momčad iz Firence napravila je i veliki skok na ljestvici, sa 16. na 11. mjesto.

Jednako uvjerljiv kao i Fiorentina bio je Cagliari koji je pred vlastitim navijačima slavio protiv Genoe. Za momčad sa Sardinije strijelci su bili Larrivey iz jedanaesterca i Ibarbo, dok je 3. pogodak bio autogol Granquista. Posao domaćinima olakšao je i Genoin Moretti koji je u 66. minuti zaradio izravan crveni karton.

U preostalom ogledu Bologna je na svom terenu osvojila vrijedna tri boda u borbi za bijeg iz opasne zone. Golovima Cherubina i veterana Marca Di Vaija bili su bolji od Catanije s 2-0.

Napoliju trobod kod Palerma

Na teškom gostovanju na Siciliji nogometaši Napolija odigrali su odličnu utakmicu i osvojili tri boda pobjedom nad Palermom 3-1 u posljednjem susretu 17. kola Serie A.

Više od tri mjeseca čekali su navijači Napolija da im njihovi ljubimci donesu tri boda s gostovanja, još od pobjede nad Interom 1. listopada prošle godine. Dočekali su je tamo gdje se vrlo teško dolazi do bodova, kod sicilijanskog Palerma kojem je ovo tek drugi poraz uz šest pobjeda iz osam utakmica pred vlastitim navijačima.

Napoli je poveo u 35. minuti golom Makedonca Gorana Pandeva. U nastavku je prvo Cavani u 54. minuti svojim 10. ligaškim golom ove sezone povisio na 2-0, a samo šest minuta poslije pobjednika je odlučio Marek Hamšik. Bio je to 6. liga-pogodak slovačkog reprezentativca u sezoni. U smiraju utakmice Miccoli je postigao počasni zgoditak za domaćine u čijim je redovima Igor Budan zaigrao od početka, te je zamjenjen u 68. minuti.

Zanimljivo, bila je ovo prva pobjeda Napolija u posljednjih osam međusobnih utakmica, odnosno nakon šest pobjeda Palerma u nizu, u razdoblju od 2003. godine do danas, uključujući, naravno oglede u Serie B i Serie A.

Serie A, 17. kolo:

Palermo – Napoli 1-3 (Miccoli 89 / Pandev 35, Cavani 54, Hamšik 60)

Lecce – Juventus 0-1 (Matri 27)

Roma – Chievo 2-0 (Totti 34-11, 78-11m)

Atalanta – Milan 0-2 (Ibrahimović 22-11m, Boateng 82)

Novara – Fiorentina 0-3 (Jovetić 20-11m, 49, Montolivo 42)

Bologna – Catania 2-0 (Cherubin 50, Di Vaio 90)

Cagliari – Genoa 3-0 (Larrivey 13-11m, Ibarbo 56, Granquist 72-ag)

Palermo - Napoli (20.45)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu