Obavijesti

Sport

Komentari 75

Juve je 2014. za Pjacu nudio četiri, a sad će platiti 25 mil. €

Juve je 2014. za Pjacu nudio četiri, a sad će platiti 25 mil. €
1

Juventus je u prosincu 2014. za Marka Pjacu nudio četiri milijuna eura. Dinamo je odbio. Godinu i pol kasnije platit će ga 25 milijuna eura, a Marko će postati rekorder, 4 milijuna skuplji od Luke Modrića

VIDEO

I ta je sapunica, čini se, došla svome kraju. Izvori bliski Dinamu i Marku Pjaci tvrde da je Dinamov “dragulj” na koračić od Juventusa. Sve još nije definitvno gotovo, Milan se nada obratu u završnici, ali da je Pjaca vrlo blizu Torina, to je i više nego jasno.

Ponude Juventusa i Milana navodno su bile vrlo slične, gotovo identične, ali je na kraju presudila Markova želja da karijeru nastavi u dresu “stare dame”.

Odšteta 25 milijuna eura

Kad se transfer i službeno realizira, postat će Pjaca najplaćeniji igrač u povijesti Dinama. S trona će skinuti do jučer nedodirljvog Luku Modrića, koji je 2008. godine Maksimir zamijenio Londonom potpisavši za Tottenham za 21 milijun eura. Dinamo bi za Pjacu sad s raznim bonusima trebao dobiti do čak 25 milijuna eura. Doista, zvuči kao posao iz snova.

Bila je to prava saga u kojoj će na kraju pobjedu odnijeti talijanski prvak. Inter, Milan, Juventus i Napoli. Ta su četiri kluba bila u igri za Pjacu. Javila se ponudom od 17 milijuna eura bila i Benfica, ali Marko je ipak htio u jaču ligu. Na kraju su ostali samo Juventus i Milan, navodno je veliku ulogu imao i Mario Mandžukić, koji je htio da Pjaca dođe k njemu u Torino.

Juventus je prvi od svih velikana htio dovesti sjajnog Dinamova napadača, i to u prosincu 2014. godine. Zabio je Marko hat-trick Celticu u skupini Europske lige u Maksimiru. Juventusovi predstavnici bili su na toj utakmici i odmah su ponudili četiri milijuna eura. Zdravko Mamić je odmahnuo rukom, znao je da za Pjacu može dobiti puno, puno više. Mjesec dana kasnije, u siječnju 2015. godine, ponudu je poslala i Bologna. Tadašnji drugoligaš je nudio osam milijuna eura. Mamića su mnogi nagovarali da tada proda Pjacu, ali njemu prodaja opet nije padala na pamet. Godinu i pol dana kasnije Dinamo će uzeti trostruko veći novac. Za očekivati je da se Pjacin transfer završi ovih dana. Vjerojatno neće više zaigrati za “modre”.

Prodaja za 60 milijuna eura

Pjaca će biti deveti Hrvat u dresu talijanskog velikana. Bokšić, Jarni, Ban, Knežević, Robert Kovač, Tudor, Vojak i Mandžukić nosili su crno-bijeli dres Juventusa.

Na korak od odlaska je i Marko Rog, kojeg želi Napoli. Očekuje se da taj transfer bude veći nešto od 12 milijuna eura. Već je za deset milijuna eura, s bonusima, u Wolfsburg otišao Josip Brekalo, a Antu Ćorića Dinamo neće pustiti za manje 15 milijuna eura odštete. Zagrepčani će očito biti jako oslabljeni, ali će u klupsku blagajnu ovog ljeta spremiti velik novac, više od 60 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao