Obavijesti

Sport

Komentari 624

Barça vlada Europom: Rakitić, Suárez i Neymar srušili Juve!

Barça vlada Europom: Rakitić, Suárez i Neymar srušili Juve!
36

Nogometaši Barcelone peti su put osvojili LP. Na Olimpijskom stadionu u Berlinu pobijedili su 3-1 golovima Rakitića, Suáreza i Neymara, a za Juve je zabio Morata

VIDEO

Hrvatska slavi Ivana! Nakon što je Ivan Dodig osvojio premijerni Roland Garros za Lijepu našu u muškoj konkurenciji parova, njegov imenjak Rakitić pobrinuo se da Barcelona u Berlinu dođe do petog naslova prvaka Europe!

Raketa je postao prvi čovjek koji je godinu za godinom osvojio dva europska klupska natjecanja, Europsku ligu i Ligu prvaka. Nakon što je prošle godine kao kapetan Seville i najbolji igrač utakmice doveo Sevillu na tron, Rakitić je protiv Juventusa u berlinskom finalu zabio vodeći gol u pobjedi 3-1.

Sjajno otvaranje Barcelone

Igrala se tek četvrta minuta utakmice, a Barcelona je pokrenula akciju od 16 dodavanja i 18 dodira s loptom. Sudjelovalo je svih deset igrača u polju, a završio ju je Neymar proigravanjem za Iniestu na lijevoj strani šesnaesterca koji vraća Raketi na osam metara. Hrvat takve šanse ne propušta. Ivan je postigao treći najbrži gol u finalima Lige prvaka nakon Maldinija (1., 2005.) i Mendiete (3. minuta, 2001.).

Brzo je odgovorio Juve koji zasigurno nije očekivao takav start utakmice bez obzira na moć Katalonaca. Vidal je s 20-ak metara pucao preko gola u osmoj minuti, baš kao i Neymar minutu potom. Barça je polako počela plesti mrežu oko Buffona koji se istaknuo paradom na šut Danija Alvesa u 13. minuti.

Çakıru se nisu sudili penali

Opasna je Barcelona bila na povratnim loptama, pokušao je i Alba nakon Rakitićeva kornera već u 16. minuti, ali i on je promašio gol. Nalet Katalonaca je stao, a Juve je počeo polako nalaziti recept kako im zaprijetiti. U 35. minuti tako je Pogba pobjegao Albi koji ga je srušio na granici šesnaesterca, ali Cüneyt Çakır odmahnuo je rukom.

Krajem prvog dijela Suárez je prvi put testirao svoj šut opasnim pokušajem s ruba šesnaesterca koji je liznuo desnu stativu, ali Juve se spasio novog gola u mreži.

Goropadna Barcelona otvorila je drugo poluvrijeme dvjema opasnim prilikama. Rakitić je u 48. minuti poslužio Suáreza čiji udarac brani Buffon, a tri minute poslije Messi i Suárez odigrali su dupli pas nakon kojeg je Leo sjajno potegao u bliži kut, ali nije pogodio okvir.

Morata za povratak, Tévez promašio ključ

A onda je Morata konačno slomio Ter Stegena. Tévez je prvo pucao iz blizine, golman Barcelone refleksno je skinuo, ali odbio je loptu samo do Álvara Morate kojemu nije bilo teško zabiti za izjednačenje. Juve je nastavio napadati; Tévez je osam minuta poslije imao odličnu šansu za preokret, ali s 20-ak metara promašio je okvir.

Minuta odluke: Pogba pada, Suárez zabija

Sredinom nastavka u razmaku od jedne minute dogodile su se dvije situacije koje su odlučile utakmicu. Dani Alves u 67. minuti povlačio je Pogbu u šesnaestercu, ali turski sudac odmahnuo je rukom iako je konktakta bilo. Leo Messi povukao je kontru i pucao slijeva, Buffon je obranio, a Suárez odbijanac pospremio u gol i vratio vodstvo Barçi.

Samo četiri minute poslije Neymar je zabio i treći gol, ali suci su ga opravdano poništili jer je pucao glavom, a potom i rukom prije nego što je prevario Buffona. Posljednje minute u završnici utakmice dobio je Xavi u oproštajnoj utakmici, ujedno i rekordnoj 151. u Ligi prvaka.

Ter Stegen spašavao, Neymar zaključio

Rakitić je osam minuta prije kraja pružio šansu Piquéu zabiti gol za rješenje utakmice, no Gerard nije pogodio iz blizine. Moglo se to osvetiti Juventusu jer je Marchisio u 89. minuti namučio Ter Stegena sjajnim šutom iz daljine kojega je Nijemac krajnjim naporom odbio u korner.

U nadoknadi je Raketa uz zaslužene ovacije izašao iz igre, a posljednju akciju na utakmici Barcelona je okrunila golom. Pedro je asistirao Neymaru koji je zapečatio sudbinu Talijana i završio priču pred 75.000 gledatelja u Berlinu.

Liga prvaka, finale:

  • Juventus - Barcelona 1-3 (Morata 55' / Rakitić 4', Suárez 68', Neymar 90+7'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 624
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše