Obavijesti

Sport

Komentari 98

Juve se obranio kod Monaca: U polufinalu nakon 12 godina

Juve se obranio kod Monaca: U polufinalu nakon 12 godina
27

Ništa Monacu nije vrijedilo ni 12 udaraca naspram četiri Juveova, ni premoć u posjedu lopte. "Kneževi" nisu uspjeli zabiti, a "stara dama" plasirala se u polufinale

VIDEO

Treneri često govore kako je nemoguće postaviti utakmicu tako da sačuvate 0-0. Ali ne i ako ste Massimiliano Allegri . Juventus je skromnom napadačkom predstavom na Luju II. obranio prednost protiv Monaca iz prve utakmice i prošao u polufinale Lige prvaka .

Cilj ne bira sredstvo, reći će prijatelji "stare dame", a cilj je ostvaren: plasman među najbolja četiri kluba Europe prvi put još od sezone 2002./2003., kad su Alessandro Del Piero , Igor Tudor i društvo izgubili od Milana na penale u manchesterskom finalu.

Ovaj put na njihovom su tragu neki novi starci. Naime, s prosječnom starošću od 31 godine i 28 dana Juventus je imao najstariju početnu postavu u povijesti nadmetanja u Ligi prvaka.

Monaco je dominirao tijekom gotovo cijele utakmice i tražio gol za poravnanje ukupnog rezultata. Glupost utakmice već u prvoj minuti napravio je Giorgio Chiellini, kad je zbog namjernog igranja rukom dobio tek žuti karton .

VIDEO

"Kneževi" su do vodstva mogli doći već u 15. minuti, kad je Barzagli nespretno reagirao na jedan centaršut i zamalo zabio autogol. Juventusovi prelasci centra mogli su se gotovo nabrojati na prste jedne ruke, a iz jednog takvog u 27. minuti Danijel Subašić presjekao je ubacivanje Pirla za Carlosa Téveza.

Juveu može penal, Monacu ne

Kao i u prvoj utakmici u Torinu, i ovdje je sudac bio u glavnoj ulozi. Škot Willie Collum u 36. minuti samo je odmahnuo rukom nakon što je Geoffrey Kondogbia pao nakon sendviča između Artura Vidala i Giorgija Chiellinija u šesnaestercu Juventusa. Skočila je cijela klupa domaćih, ali penala nije bilo. U završnici prvog dijela Tévez je testirao budnost Subašića dalekometnim udarcem koji nije išao u okvir.

Puno drugačiji odnos snaga nije bio niti u drugom poluvremenu: Monaco je dominirao u posjedu lopte i udarcima, a Juventus se branio. Ušao je Dimitar Berbatov i unio živost u redove momčadi iz Kneževine. No nedostajalo je prave šanse. Gianluigi Buffon imao je tek jednu intervenciju u cijeloj utakmici, a 11 lopti otišlo je van okvira gola.

Subašić šesti put sačuvao praznu mrežu

Na drugoj je strani Subašić, kao i tijekom cijele sezone, bio na visokoj razini i šesti put sačuvao praznu mrežu u ovoj sezoni Lige prvaka. U završnici je mogao samo gledati kako Pirlo iz slobodnjaka s 30-ak metara pogađa stativu . Bila je to samo iznimka koja je potvrdila pravilo o Monacovoj dominaciji, ali i lošoj realizaciji prilika protiv "stare dame". Na kraju je lukavija momčad izborila polufinale najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica:

  • Monaco - Juventus 0-0 (0-1 prva utakmica)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli