Obavijesti

Sport

Komentari 51

Juventus se iskalio na Napoliju i sada dahće za vratom Milanu

Juventus se iskalio na Napoliju i sada dahće za vratom Milanu
17

Juventus je u 30. kolu talijanskog prvenstva nadigrao Napoli na svom terenu. S 3-0 ispratili su goste iz Napulja i sada su na svega dva boda zaostatka od prvog Milana

VIDEO

Torinska je momčad na svom stadionu dočekala Napoli u 30. kolu Serie A, a goste s juga Italije ispratili su s visokih 3-0. Juventus je protiv Napolija pokazao zašto je ovo njihova sezona.

Iako bi za Juventus pobjeda nad Napolijem značila nova tri boda i približavanje Milanu, koji je jučer odigrao skromnih 1-1 s Catanijom, na samo dva boda zaostatka osam, odnosno sedam kola prije kraja prvenstva u početnom dijelu susreta momčad Antonija Contea nije briljirala. Više inicijative pokazali su gosti.

Juventus je odlučnije krenuo u susret no nakon desetak minuta 'bianconeri' su se ugasili i prepustili teren Napoliju koji je najprije zaprijetio preko Hamšika. Slovak je ipak previše gurnuo loptu koja je postala lak plijen za Buffona.

Intenzitet igre na terenu opet je promjenio strane u 30. minuti kada je Juventus opet pokazao znakove buđenja i želju da se dočepa pobjede. Vidal je ozbiljno zaprijetio gostujućem vrataru, a njegov je udarac glavom na slobodni udarac Pirla pomilovao vratnicu i za malo završio pokraj gola.

Akcija Vidala podigla je na noge navijače Juventusa, ali ih je upravo Čileanac i ušutkao nekoliko minuta kasnije. Njegovu je pogrešku iskoristio Hamšik, ali na sreću Vidala i prepunog Juventus Stadiuma njegov je šut završio malo povrh grede.

Pogreška kao da je razbudila Juventine koji su preko Pirla zaprijetili još dva put pred vratima De Sanctisa. Golman Napolija prvi je puta spretno zaustavio udarac 32- godišnjeg igrača Juventusa, dok je drugi put ipak bio prisiljen izbiti loptu izvan terena.

Na odmor se ipak otišlo netaknutih mreža.U nastavku je na teren istrčao drugi Juventus. Momčad Antonija Contea pokazala je da ne namjerava ispustiti pobjedu i važna tri boda. Velike ambicije bianconera pokazao je u 53. minuti Bonucci čije se koljeno u pravom trenutku našlo na pravom mjestu. Ubačaj Pirla stigao je do Vučinića, a njegov je udarac prema golu na svom putu pronašao nogu Bonuccija koji je prigodno skrenuo loptu i izbacio De Sanctisa za vodstvo Stare Dame.

Vidal se iskupio za nervoznu igru u prvo poluvremenu golom u 75. minuti nastavka. Marchisio je obavio veći dio posla, gurnuo loptu do Vidala koji je izigrao Campagnara i poslao loptu u rašlje.

U drugom je poluvremenu postojao na travnjaku samo Juventus. Prijetili su i Vučinić i Quagliarella koji je gotovo postigao gol s centra primjetivši kako je De Santics previše izašao s gola. Taj šut nije 'ušao', ali onaj kasniji je. U 83. minuti upravo je Quagliarella postavio konačnih visokih 3-0 za potop Napolija i pohod na prvo mjesto u prvenstvu koje  drži Milan, a od kojeg ih sada dijeli samo dva boda. 

Roma gurnula Novaru u drugu ligu

Roma je u 30 kolu talijanskog prvenstva na svom Olimpicu uvjerljivo svladala Novaru 5-2 koja je pretposljednja momčad Serie A i na rubu ispadanja u drugu ligu.

 Andrea Caracciolo doveo je Novaru u vodstvo nakon 17 minuta igre, ali je u isto toliko vremena Roma uspjela okrenuti rezultat u svoju korist. Marquinho je u 25., a Osvaldo u 34. minuti zabio za vodstvo Rimljana na poluvremenu.

U nastavku su se zaredala dva nova gola giallorossa. Prvo je zabio Fabio Simplicio, a potom i Bojan Krkić. Goleadu Rom zaključio je Eric Lamela u u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Japanac Takayuki Morimoto uspio je ublažiti poraz Novare drugim golom na susretu, ali nije mogao spasiti svoju momčad poraza i činjenice da ih sada devet bodova dijeli od spasa i ostanka u prvoj ligi.

Penal na pel i pobjeda Intera

Slavio je i Inter protiv Genoe 5-4. Inter je na poluvremenu poveo 3-0, ali su u nastavku živjeli opasno. Genoa se nekoliko puta vraćala, a probleme je Interu stvorilo i isključenje golmana Cesara zbog crvenog kartona. Alberto Gilardino je tada prvi put stao na bjelu točku i smanjio na 4-3, a ponovno je precizan s 11 metara bio u 90. minuti kada je Genoi dosuđen novi penal. Sreća za Inter, pet je minuta ranije učinovit iz jedanaesterca bio i Milito pa je susret na kraju ipak završio u korist Intera 5-4.

Ako ništa, bar je u statistici pobjedu odnijela Genoa u čiju je korist dosuđeno čak tri jedanaesterca, dok je Inter 'iznudio' tek jedan.

Prva pobjeda u gostima

Palermo je konačno stigao do prvog slavlja u gostujućem susretu. Bili su bolji od Bologne 3-1. Prvi gol za vodstvo Palerma postigao je Igor Budan u 68. minuti susreta. Do kraja su domaću mrežu još pogađali Hernandez i Iličič, a jedini gol za domaćine postigao je Sorensen.

Lecce je odigrao 0-0 s Cesenom dok je Udinese izgubio od Siene 1-0 .

Serie A, 30. kolo:

Inter - Genoa 5-4 (Milito 13, 27, 85-11m, Samuel 38, Zarate 74 / Moretti 45+2, Palacio 59-11m, Gilardino 80-11m, 90-11m)

Fiorentina - Chievo 1-2 (Ljajić 71 / Pellissier 24, Rigoni 88)

Cagliari - Atalanta 2-0 (Conti 11, Pinilla 55)

Siena - Udinese 1-0 (Destro 70)

Lecce - Cesena 0-0

Bologna - Palermo 1-3 (Sorensen 50 / Budan 69, Hernandez 76, Iličič 86)

Roma - Novara 5-2 (Marquinho 25, Osvaldo 35, Simplicio 55, Bojan 61, Lamela 90+2 / Caracciolo 17, Morimoto 77)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović za 53 sekunde u drugom poluvremenu zabio golčinu!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović za 53 sekunde u drugom poluvremenu zabio golčinu!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Vidović je zabio sjajan gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem