Sport

Komentari 19

'Kad sam imao moždani, mom je Maxu od tuge stalo srce...'

'Kad sam imao moždani, mom je Maxu od tuge stalo srce...'

Prošlo je točno godinu dana od moždanog udara kojeg je pretrpio i tog se dana Mirko 'Cro Cop' Filipović sjetio i po svojem ljubimcu Maxu čije srce nije izdržalo brigu za voljenim vlasnikom

Veliki hrvatski borac Mirko 'Cro Cop' Filipović (45) sjetio se 24. veljače 2019. godine. Dana u kojem je preživio moždani udar, a njegovom je 15-godišnjem psiću Maxu, kad je vidio da Mirka odvode u bolnicu - stalo srce.

- Na današnji dan prije točno godinu dana imao sam moždani udar! Hvala Bogu, uspio sam se uspješno oporaviti i vratiti svakodnevnom životu i treninzima bez posljedica koje su česta posljedica moždanog udara - piše Filipović.

- Psića na slici, mog Maxa, nikada zaboraviti neću. Ovaj dan ću pamtiti dok sam živ, kao i rođendan, a isto tako i mog Maxića! Mene odvezli u bolnicu, a mom Maxu srce stalo! Supruga mi je to rekla tek nakon par dana provedenih u bolnici. Bojala se reakcije moje kad čujem da ga više nema! Možda i bolje tako jer nema te sile ni posljedice koje bi me spriječile da ga odem još jednom vidjeti prije nego ga pokopaju - sjeća se Mirko.

- Max je 15 godina bio uz mene, spavao sa mnom, svuda sam ga vodio, na ljetovanja,na vikende u Slavoniju... Koliko smo bili vezani govori i da se toliko uznemirio kada je vidio da me izvode do automobila da mu je srce stalo. To je odanost neusporediva sa bilo čim. RIP Max - napisao je Mirko Filipović.

Mirko je prije devet godina iz azila spasio kujicu Lolu koju je udomio i kojoj je 2011. (kako se lijepo vidi na fotografiji) 'upala sjekira u med' pa svoj pseći život živi onako kako i treba: okružena ljubavlju vrijednom njezine ljubavi.

U domu Filipovićevih je i impresivna Kora, osam mjeseci stara predivna Rottweilerka, čiju je displaziju kukova Mirko povjerio u ruke slovenskih stručnjaka pa sav sretan po uspješno obavljenom zahvatu zahvaljivao veterinaru koji obavio operaciju.

Mirko Filipović se, kao mnogi, znao razočarati u ljude, ali četveronožni prijatelji ne znaju drugo nego voljeti bezuvjetno i po tome su bolji od nas dvonožaca. Max je proživio 15 sretnih godina, Lola i Kora uživaju jednaku ljubav i pažnju. Drukčije ne bi ni trebalo biti!

Najčitaniji članci