Obavijesti

Sport

Komentari 41

Godina od zadnje borbe: Više ne trčim, radim 100 zgibova...

Godina od zadnje borbe: Više ne trčim, radim 100 zgibova...
1

U veljači prošle godine Mirko Filipović (45) slavio je protiv Roya Nelsona (43) odlukom sudaca, a samo mjesec dana kasnije završio je karijeru jer je pretrpio moždani udar. Svega se prisjetio na Instagramu

Mirko Filipović (45) svoju je posljednju borbu u karijeri odradio prije godinu dana. Bilo je to protiv Roya Nelsona (43) u Bellatoru, a Mirko je pobijedio odlukom sudaca. A nakon toga, Cro Cop je morao prekinuti karijeru jer mu je svaki novi snažniji udarac u glavu mogao značiti smrt. Prisjetio se toga i Mirko na svom Instagram profilu.

- Prije točno godinu dana odradio sam posljednju borbu u svojoj dugoj karijeri.Nije to bila moja volja već viša sila,ali što je tu je! Tako je moralo biti! Više se ne borim ali i dalje uživam u treninzima ,možda čak i više nego prije. Usprkos 10 operacija,trombozi i disekciji vertebralne arterije(moždani) uspješno sam se oporavio, sjajno se osjećam i sada treniram iz gušta, ne radi ‘moranja’ jer me čeka nastup. I nema ljepšeg osjećaja od onog nakon dobrog treninga! I odličan je osjećaj biti u dobroj formi i osjećati se dobro. A to bez treninga jednostavno ne ide!

'Mirko Cro Cop': Rusi snimili dokumentarac o MMA legendi
'Mirko Cro Cop': Rusi snimili dokumentarac o MMA legendi

- Jutros odradio bicikl sobni, vijaču, šado box par rundi, dobro istezanje i 100 zgibova! Na moju veliku žalost,više ne trčim radi ozlijeđenih i izoperiranih koljena,ali sve nadoknadim kroz vožnju bicikla i preskakanjem vijače jer je to znatno manje opterećenje za koljena.Večeras opet u dvoranu,samo za zagrijavanje radim 100 marinaca pa onda sve ostalo, istezanje, šado, hrvanje, vreća. Sve se može kad se hoće! Trenirajte i bavite se bilo kojim sportom! Fizička neaktivnost se skupo plaća i dovodi do propadanja tijela ali i uma! Zato bavite se sportom - i bez isprika,barem pola sata za sebe i svoje zdravlje se uvijek nađe - napisao je Mirko.

Pokretanje videa ...

Podsjetimo, Mirko je u ožujku prošle godine objavio kraj karijere nakon što je pretrpio moždani udar.

- Bit ću discipliniran s terapijom, borbe nema više nikad, petorica liječnika došla su mi to reći. Mogu se kockati s koljenom i nečim drugim, ali s mozgom ne - kazao je tada Mirko.