Obavijesti

Sport

Komentari 86

Kada bi bar ova čarolija trajala zauvijek: Modrićeva disertacija protiv zvjezdanog PSG-a...

Kada bi bar ova čarolija trajala zauvijek: Modrićeva disertacija protiv zvjezdanog PSG-a...

Real Madrid je pobijedio PSG (3-1) i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka, a Luka Modrić je odigrao još jednu čudesnu utakmicu. Briljirao je na sredini terena, a sve okrunio sjajnom asistencijom

VIDEO

Pored svih zvijezda u kraljevskoj svlačionici jedna je najsjajnija. Tijekom posljednjih 10 godina ustvari je malo igrača koji su bili bolji od Luke Modrića (36). Čak bismo se usudili reći i jedan, jedini - Cristiano Ronaldo.

Pokretanje videa...

Hrvatska na Maksimiru uoči Malte VIDEO

U svlačionici koja vrvi izvanserijskim igračima svjetske klase mnogi dolaze, a tek rijetki ostaju toliko vremena. Svaka čast Marcelu ili Casemiru. Toniju Kroosu ili Karimu Benzemi. Samo se hrvatski kapetan iz godine u godinu diže i kada zavlada opće mnijenje da je dosegao vrhunac, da dalje ne ide... On ponovno podigne letvicu i postavi nove granice. Što je vino starije, ono postiže nedostižnu vrijednost. Kao i Luka

Mnogi su otpisali Real Madrid nakon blijede partije u Parizu (1-0), ali Madriđani su na Santiago Bernabeuu očitali nogometnu lekciju zvjezdanoj francuskoj momčadi. Real je slavio 3-1 nakon preokreta i prošao u četvrtfinale Lige prvaka ukupnim rezultatom 3-2.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Real Madrid v Paris St Germain

A krenulo je loše za domaćine. Mbappé je zabio za 1-0 u 39. minuti i radio što je htio sa stoperima Reala. Nije mirisalo na dobro, a onda je dirigentsku palicu u drugom dijelu preuzeo hrvatski maestro. 

Benzema je u 61. minuti zabio za 1-1 nakon velike pogreške Gianluigija Donnarumme. I tada se sve okrenulo na Realov mlin, a Luka je pokazao zašto je jedan od najboljih veznjaka u povijesti nogometa.

S 36 godina je nakon 70 minuta strašnog ritma istrčao puni šprint pa sjajnim klizećim startom uzeo loptu Leu Messiju. Nedugo nakon toga vidjeli smo na djelu tu čaroliju, eleganciju, klasu, gracioznost. Ma možemo nabrajati do sutra.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Real Madrid v Paris St Germain

Ukrao je loptu Neymaru na svojoj polovici, vukao je dobrih 40-ak metara pored šestorice igrača PSG-a, ali nitko mu nije mogao ništa. Sjajnom dijagonalom uposlio je Viniciusa na lijevoj strani, mnogi su očekivali kako će jurnuti prema golu, ali je stao. Opkolili su ga Parižani pa je vratio loptu u sef. Točnije, dodao je Modriću. Kada nitko ne zna što će s loptom, on izvuće čaroliju iz šešira. 

Benzema je bio između četvorice igrača PSG-a, ali Modrić je čudesnim dodavanjem izbacio Francuza samog, a Benzema takve prilike ne propušta. Matirao je Donnarummu i zabio za 2-1 u 76. minuti, a samo dvije minute kasnije Marquinhos je katastrofalno pogriješio i Benzema je opet bio na pravom mjestu za novi hat-trick.

Čudesnu Modrićevu asistenciju pogledajte OVDJE

Francuz igra u životnoj formi s 34 godine, ovo mu je bio 30. gol u sezoni i zaista izgleda nevjerojatno. Svaka mu čast, ali ipak, Luka je druga dimenzija za sve. Ovako odigrati na najzahtjevnijoj poziciji s 36 godina i to protiv momčadi koja vrijedi 909 milijuna eura...

Hrvatski čarobnjak imao je 88 dodira s loptom, točnost dodavanja od visokih 88 posto. Još jednom je pokazao kakav pregled ima. Od deset dugih lopti je čak devet bilo precizno, a uz to je bio briljantan i u destrukciji protivničke igre. Dobio je sedam od 11 duela, dvaput očistio loptu iz opasne situacije, četiri puta oduzeo loptu i tek jednom su ga protivnici predriblali. 

Champions League - Round of 16 Second Leg - Real Madrid v Paris St Germain

Prema SofaScoreu bio je drugi najbolje ocijenjeni igrač na utakmici s 8.2. Naravno, titulu igrača utakmice odnio je čudesni Karim Benzema koji je zabio hat-trick i zaradio ocjenu 9.6. 

Luka Modrić opet je plesao s loptom onako kako samo on zna, diktirao tempo, razigravao suigrače, znao stati kada treba, razbijao suparničke napade. Odiše nevjerojatnom mirnoćom, klasom i iskustvom, a ono što je još impozantnije je to što se dizao kako je utakmica odmicala. Ma kakav Messi, Neymar, Mbappé, Verratti...

Osvojio je brojne trofeje, bila mu je ovo čak 422. utakmica za Real, ali svaki put nas oduševi s nekom novom magijom. Luka Modrić je dijamant koji sjaji i s 36 godina. Dok su legendarni igrači poput Stevena Gerrarda, Andresa Inieste i Xavija u njegovim godinama u egzotičnim zemljama ubirali posljednje plodove nogometnog rada, on i dalje dominira na velikoj sceni i jedan je od najboljih na svijetu.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Real Madrid v Paris St Germain

Želja mu je oprostiti se od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a ta sezona mogla bi mu vjerojatno biti i posljednji ples u karijeri. Bit će to tužan dan za nogomet jer ostat ćemo bez igrača koji će se teško više ikada pojaviti na zelenim travnjacima. I zato uživajmo u toj njegovoj magiji jer nje uskoro više neće biti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom