Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Kada u životu primiš šamar, imaš dvije reakcije. Umjesto plakanja, uzvratili smo još jače'

'Kada u životu primiš šamar, imaš dvije reakcije. Umjesto plakanja, uzvratili smo još jače'
9

Paulo Obradović imao je strašnu bol, hematom, sreća da nisu rebra polomljena. Dobio sam preporuku da ne igra, ali stisnuo je zube. Hvala mu od srca, rekao je izbornik Tucak nakon pobjede nad Crnom Gorom

VIDEO

Nakon kiše dolazi sunce. Nama je nakon šoka došla rapsodija.

Nakon šokantnog poraza od Australije (11-8) u utorak, Barakude su odigrale fantastičnu utakmicu i pomele Crnu Goru (13-8) u trećem kolu olimpijskog turnira u Tokiju. Bila je to razigranija, agresivnija i raspoloženija Hrvatska koja je dominirala od prve minute i nije bilo upitno tko će odnijeti pobjedu, nego koliko golova razlike će biti.

Water Polo - Men - Group B - Croatia v Montenegro

Crnogorci su nam tijekom povijesti radili velike probleme i upravo zbog toga je ova pobjeda toliko bitna. Došli smo na korak od četvrtfinala i sjajnom predstavom napunili se samopouzdanjem uoči velikog derbija protiv Srbije.

- Čestitam našim predstavnicima na plasmanu, nismo pratili, bili smo zaokupirani našom utakmicom. Odigrana odlična utakmica, bilo mi je bitno da napravimo reakciju nakon šokantnog poraza konji nitko nije očekivao. Evo nas tu, u sedlu smo, ništa riješeno nije. Rekao sam igračima da je ovo prva četvrtfinalna utakmica, možda nije nužno svako zlo za zlo. Bili smo fenomenalni, nadigrali smo Crnu Goru u svakom segmentu. S porazom bismo bili avion za nazad. Znao sam da će rad doći na naplatu - kazao je oduševljeni izbornik Ivica Tucak.

Water Polo - Men - Group B - Croatia v Montenegro

U obrani smo bili fantastični, a naši vanjski igrači su kao navijeni trpali u napadu. Izvanredan je s tri gola bio Loren Fatović, dok su po dva zabili Bukić, Vukičević i Garcia. Imali smo igrača više 6/13, sjajno nam je išlo pogotovo u trećoj četvrtini i to je bio trenutak u kojemu smo riješili susret. U posljednjoj četvrtini smo suparnika ostavili bez gola.  

- Igrali smo odlično, teško je segmentirati svaki detalj, fenomenalni smo bili, bilo je grešaka, ali htijenje vrhunsko, igra i kvaliteta, čitali smo sjajno obranu. Sve je sjajno funkcioniralo.

Water Polo - Men - Group B - Croatia v Montenegro

Poraz od Australije doveo nas je u nezgodnu situaciju. Šokirao nas je, pogotovo naša igra koja je bila daleko ispod naše razine, no sjajna predstava protiv Crne Gore napunila nas je samopouzdanjem.

Što je izbornik rekao igračima nakon tog teškog poraza?

- Da je ovo prva četvrtfinalna utakmica za nas, toliko rada i odricanja, da nećemo završiti put ovdje. Mogao je protivnik biti bolji, mi bismo poginuli. Svaki brod kad krene na drugu stranu svijeta, posada prolazi grmljavine i tajfune ako želi stići na drugu stranu. Onaj poraz je jedna grmljavina koja nam je bila potrebna. Uvijek kada u životu primiš šamar, imaš dvije reakcije. Ovakvu da uzvratiš još jače ili da klekneš i da plačeš. Ova ekipa ima karakter i srce. Ništa nismo napravili, tek smo ostali u igri, prvi važan korak, sad je Srbija. Treba čekati što ce napraviti s Australijom. Bar u ovom krugu smo mirni - kazao je vidno raspoloženi Tucak.

Water Polo - Men - Group B - Croatia v Montenegro

Izbornik je to krio za javnost, ali Paulo Obradović je pokazao kako se bori za naš stijeg. Naime, dobio je jedan udarac u rebra protiv Australije i bio je upitan za Crnu Goru. Stisnuo je zube, nije ni razmišljao o odustajanju, odradio 11 minuta u bazenu i sve oduševio.

- Dobio sam preporuku da ne igra, ali stisnuo je zube. Čestitam mu na tome, imao je strašnu bol, hematom, sreća da nisu rebra polomljena. Hvala mu od srca - kazao je Tucak.

Marko Bijač jedan je od onih koji je skoro uvijek na razini. Protiv Australije je imao 11 obrana i da nije bilo njega, poraz bi bio još uvjerljivi. Ovaj put je brojao do osam.

Tokio: Australija i Hrvatska sastali se u 2. kolu vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama

- Bili smo pod pritiskom nakon lošeg rezultata i loše igre. Digli smo se, ne znam po koji put, nije bilo lako. Crna Gora je sjajna. Imali smo u povijesti dosta problema s njima. Odigrali smo sjajno i pokazali koliko vrijedimo. Bilo je dobro što se tiče obrane, pronašli smo rješenje za njihovu obranu koja je njihov forte. Bula je dobra realizacija igrača više. Bilo je grešaka, možemo još bolje - kazao je Bijač.

Za dva dana slijedi vaterpolski klasik. Sa Srbijom smo prethodnih godina vodili brojne velike bitke, a sada pobjedom možemo osigurati četvrtfinale.

- Srbija? Nisam ih puno gledao ovaj turnir, imamo dva dana, analizirat ćemo ih. Znamo kakva je to ekipa, olimpijski prvaci. Dobro se poznajemo i spremit ćemo se najbolje što možemo. Ako ovako odigramo, imamo šanse za pobjedu - završio je Bijač. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda