Obavijesti

Sport

Komentari 11

Kahlina: Branit ću u rukavici kakvu je imao i Iker Casillas

Kahlina: Branit ću u rukavici kakvu je imao i Iker Casillas
12

Nisam kopirao Casillasa, doktor mi je predložio da, ako već moram braniti, branim sa spojenim slomljenim prstom i srednjim prstom. Rukavicu mi je napravio postolar posebnim koncem, priča Kahlina

VIDEO

Kreator Simpsona Matt Groening svojim je likovima crtao četiri prsta da uštedi na vremenu.

- Ja sam poput Simpsona - našalio se na svoj račun na Europskom prvenstvu 2008. legendarni golman Iker Casillas

Španjolac je branio u posebno dizajniranoj rukavici. Tome je kumovala davna ozljeda njegova prstenjaka, zbog koje je dvije godine ranije na Svjetskom prvenstvu počeo lijepiti srednji prst i prstenjak selotejpom preko rukavice, samo da bi fiksirao bolni prst. 

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Kristijanom Kahlinom

Pokretanje videa...

Golam NK Gorice Kristijan Kahlina: 'Sada više težimo Barceloninom stilu igre' | 24 pitanja 05:50

Zbog ozljede prsta na klupi Gorice završio je golman Kristijan Kahlina (28) i priča neodoljivo podsjeća na Casillasovu. I on je dobio posebnu rukavicu pa ostvario transfer u bugarski Ludogorec. Otišao je na posudbu s obaveznim otkupom ugovora na ljeto, a transfer iznosi oko milijun eura.

- Pisalo se da mi je stradala tetiva, ali pukao je prst. I bolje, da je bila tetiva, pauzirao bih tri mjeseca, morao bih na operaciju, a ovako sam izvan stroja bio dva mjeseca. Branim u posebno dizajniranoj rukavici. Nisam kopirao Casillasa, doktor mi je predložio da, ako već moram braniti, branim sa spojenim slomljenim prstom i srednjim prstom, jer kad lopta udara, prvo će udariti u ovaj zdravi srednji prst - objašnjava nam Kahlina.

- Otišao sam tu kod postolara u Veliku Goricu i spojio je dvije rupe za prste u jednu. Da mi je to šivala mama, raspalo bi se nakon prvog obranjenog udarca zbog trenja. Postolar je to povezao posebnim koncem. Pogledajte, to je nepoderivo - pokazuje golman Gorice, pa dodaje da je puno teže braniti u njima.

Stao je Kahlina na 151 nastupu u kontinuitetu za velikogorički klub u prvenstvenim susretima još od rujna 2016. godine, kad je prvi put odjenuo dres turopoljskog kluba u drugoligaškoj konkurenciji. Ivan Banić (26), koji je dočekao svojih pet minuta i brani izvrsno i to je čelnicima Gorice olakšalo odluku o prodaji kapetana.

- Nije prvi put da sam bio u takvoj situaciji. Gotovo cijeli dio u omladinskom pogonu Dinama bio sam rezerva. U Kopru sam bio rezerva Vjekoslavu Tomiću, bivšem golmanu Hajduka. Moram priznati da sam se baš loše osjećao uoči zagrijavanja na Aldo Drosini protiv Istre, kad sam znao da neću biti u prvih 11. Sad je već lakše, počeo sam normalno trenirati i čekam svoju šansu. Kad sam na golu, volim davati upute igračima, biti glasan, a sad sam to radio i s klupe za pričuve. Čak sam i pretjerivao u svemu pa ću se malo iskontrolirati. Lako je s klupe govoriti, imaš puno manju odgovornost.

Otkrio je kad su počeli kontakti s Bugarima.

- Priča je počela nakon utakmice s Hajdukom. Došli su gledati mene, vidjeli da fino igramo pa su poželjeli i trenera Valdasa Dambrauskasa - kaže Kahlina.

Kahlini je stan u centru Zagreba stradao u potresu 22. ožujka prošle godine.

- Napokon sam se vratio u taj stan. Sad je sve sanirano, renovacija baš i nije bila jeftina. Ovih novih potresa se nisam toliko bojao, jer sam znao da je stan sređen, ali sam svejedno izašao iz zgrade na zeleni val i otišao do svojih u Dubravu na otvoreno... - kazao je za kraj.

Osijek predstavio Gyurcsa: Ovo je bolje za mene od Hajduka, tamo bih preselio u B momčad...
Osijek predstavio Gyurcsa: Ovo je bolje za mene od Hajduka, tamo bih preselio u B momčad...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica