Obavijesti

Sport

Komentari 62

Kakav dan za dinamovce! Za ručak Bayern, a večeru Hajduk

Kakav dan za dinamovce! Za ručak Bayern, a večeru Hajduk
4

Pobjedi Dinama, osim dinamovaca, veselilo se i 600.000 Iranaca, koliko Sadegh Moharrami ima pratitelja na Instagramu. I, da, Dinamo bi mogao osigurati naslov prvaka prije Uskrsa

VIDEO

Ako ćemo glumiti da je u sportu sve moguće, onda ćemo pričekati s čestitkama. Ako ćemo priznati da su neke stvari jednostavno nemoguće, a to je ispustiti 17 bodova prednosti u HNL-u, 11 kola prije kraja, onda Nenadu Bjelici možemo natočiti čašu šampanjca i nazdraviti. Jer, Dinamo je i ove sezone promarširao ligom i mogao bi osigurati naslov već do Uskrsa, nešto kao Liverpool u Engleskoj. 

Pokretanje videa...

00:39

I može Tudor pričati o isključenju koliko hoće, a ono je bilo čisto, otprilike, kao Šimunićevo 'čišćenje' Sulejmani na Marakani, utakmicu nije pobijedio crveni karton, utakmicu je pobijedila bolja momčad. Dinamo je protiv Newcastlea, u kolovozu 1997., gubio u 44. minuti 1-0, a onda je isključen Goran Jurić. Gol zaostatka, igrač zaostatka. No Dinamo je tadašnjeg viceprvaka Engleske, za kojeg su igrali Tomasson, Asprilla, Stuart Pearce i ostale zvijezde poptuno nadigrao i s igračem manje zabio dva gola. Može se, ako imate kvalitetu. A Hajduk je nema. Barem ne toliku da bi s igračem manje mogao parirati Dinamu.

Bjelica je odlično posložio momčad i u drugom dijelu Hajduk nije mogao ništa. Baš ništa. Štoviše, da su bili malo koncentriraniji, igrači Dinama mogli su zabiti još koji gol. Djelovali su sigurno, moćno, kontrolirali igru i Hajduk vrlo vjerojatno ne bi zabio gol da se igra još tri sata. Možda i tri dana.   

Bjeličina odluka da Petkovića malo drži na ledu, pokazala se jako dobrom jer je Bruno protiv Hajduka opet izgledao jako dobro. Borio se s trojicom, četvoricom Hajdukovih braniča, asistirao, spuštao loptu, dodavao.. Bio je baš onaj Petković iz reprezentacije. No, uz dužno poštovanje njemu i Oršiću, koji je također bio sjajan, utakmicu je obilježio Sadegh Moharrami.

Iranac, koji na Instagramu ima malo manje od 600.000 pratitelja, više nego svi igrači u HNL-u zajedno, odigrao je veličanstvenu utakmicu. U obrani je spasio dva gola, u napadu djelovao kao Cafu i nakon ove utakmice više nema dvojbe - Moharrami je bolji od Stojanovića i potpuno je nejasno zašto se taj mladić u prvom dijelu sezone morao kaliti u Lokomotivi... Kako god, Dinamo bez straha može na ljeto prodati Stojanovića jer Moharrami je - zvijer!

I, da, ako ste dinamovac, onda je ovo bio idealan dan za vas. Zapravo, i više nego idealan. U 14 sati, za ručak, bio je serviran Bayern, jedan od najvećih svjetskih klubova. I to u Münchenu. Penali, trganje živaca, nervoza i na kraju - slavlje. Znate koliko vrijedno kada vam nakon utakmice dođu Giovane Elber i Miroslav Klose, dvije legenda Bayerna i dva velika napadača, čestitaju i zažele vam da osvojite naslov prvaka Europe. Ej, ljudi, Dinamo u kontekstu naslova europskog prvaka!

A onda, kad se slegnu emocije iz Münchena,  za večeru vam dolazi Hajduk na Poljudu. Najveći hvatski derbi. Bayern je velika pobjeda, no za svakog dinamovca nema većeg gušta od pobjede na Poljudu. I to pogotovo kad uoči utakmice trener Hajduka Igor Tudor kaže da je na Poljudu Hajduk favorit protiv Barcelone i Real Madrida, a kako onda ne bi bio protiv Dinama. I to je dodatna pohvala Dinamu jer je uspio ono što bi bilo teško ostvarivo Messiju i Rakitiću, odnosno Modriću i Benzemi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka