Obavijesti

Sport

Komentari 9

Kakav meč! Donna Vekić spasila 14 break lopti, osvojila turnir u Monterreyu pa čak i zaplesala!

Kakav meč! Donna Vekić spasila  14 break lopti, osvojila turnir u Monterreyu pa čak i zaplesala!

Donna Vekić pobijedila je u finalu petu tenisačicu svijeta Francuskinju Caroline Garciju 6-4, 3-6, 7-5 i osvojila četvrti WTA naslov u karijeru. U ožujku 2022. bila je 107., a sad je 23. igračica svijeta

VIDEO

Kakav je to meč bio! Kakva večer! Negdje oko 2 sata po hrvatskom vremenu Donna Vekić (26) visoko je podigla ruke, pa onda i zaplesala u Monterreyu. U finalu WTA turnira pobijedila je Caroline Garciju, petu tenisačicu svijeta, 6-4, 3-6, 7-5, a posljednjih mjeseci sigurno ponajbolju tenisačicu svijeta. 

Međusobno su igrale čak devet puta, a Donna je vodila 5-4. No posljednji njihov meč, do finala u Monterreyu, bio je na Olimpijskim igrama 2020. kada je Donna slavila u trileru trećeg seta.

Zagreb: Donna Vekić odlazi na Olimpijske igre u Tokio

Donna je sjajno otvorila meč i već nakon 50 minuta imala je 6-4, 2-0. Činilo se kao "piece of cake". Ali, samo za one koji ne poznaju Garciju. Francuskinja se budi i sa pet uzastopnih gemova vraća se u meč i osvaja drugi set.

Vekić prošla kroz dramu

I tad kreće drama, tad kreće ono na što smo najponosniji. Mirnoća! Donna je igrala tako smireno, da je spasila čak 14 break lopti! Da, 14 break lopti je imala Francuskinja u ovom meču, od toga osam u trećem setu.

Donna prva servira u trećem setu i u tom prvom gemu spašava čak četiri break lopte. Francuskinja drži svoj servis i kod 3-3 Donna opet ima dramu i spašava nove četiri break lopte. Čak 16 puta u tom sedmom gemu bilo je 40-40. Lomi se meč, a Donna pokazuje mirnoću i vodi 4-3. Garcia opet drži servis i tako ostaje do 6-5 za Donnu. 

A tada Francuskinja puca. Donna uzima taj gem bez izgubljenog poena za veliko slavlje. Da, Donna je u cijelom meču imala tri break lopte i sve tri iskoristila! Tako se pobjeđuje.

Inače, Donna je prošle godine u ožujku bila 107., a sad je 23. igračica svijeta. Bravo, Donna. Ovo joj je četvrtti WTA naslov u karijeri, nakon Kuala Lumpura 2014., Nottinghama 2017. i Courmayeura krajem 2021. Ukupno je igrala 11 WTA finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu