Obavijesti

Sport

Komentari 12

Kakav preokret: Overeem se digao 'iz mrtvih' i sredio Walta

Kakav preokret: Overeem se digao 'iz mrtvih' i sredio Walta
7

Overeem si je 46. pobjedom dan unaprijed čestitao 40. rođendan pobijedivši, kako je Harris rekao, dva protivnika. Naime, ova je borba trebala biti još u prosincu, no odgođena je nakon obiteljske tragedije koju je doživio Harris

VIDEO

Ni treći "UFC night" u samo tjedan dana u floridskom Jacksonvilleu nije razočarao. Štoviše, u glavnoj borbi večeri Alistair Overeem i Walt Harris opravdali su tu ulogu nakon što je "The Reem" pobijedio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Što je bio i jedini prekid u cijelom glavnom programu.

A sve je moglo biti gotovo rundu ranije u kojoj je Harris, na kladionicama lagani favorit, dominirao, srušio Overeema na pod već u drugoj minuti, ali Amerikanac nije dovršio legendu UFC-ja. Koja je potom, nakon nekoliko teških ground and pound udaraca koji su najbolje demantirali čvrstoću njegove brade, u parteru počela okretati meč u svoju korist, a potom je nakon novog rušenja u drugoj rundi zahvaljujući high-kicku Nizozemac dovršio ono što nije Harris kada je imao priliku.

MMA: UFC Fight Night-Overeem vs Harris

Overeem si je 46. pobjedom večer unaprijed čestitao 40. rođendan pobijedivši, kako je Harris rekao, dva protivnika. Naime, ova je borba trebala biti još u prosincu, no odgođena je nakon obiteljske tragedije koju je doživio Harris čija je pokćerka u studenom pronađena mrtva nakon što se mjesec dana vodila kao nestala. "The Big Ticket" izgubio je osmi put, prvi nakon serije od četiri pobjede, dok se Overeem vratio nakon poraza od Jairzinha Rozenstruika.

- Sjeo mi je "low kick" i znao sam da će obratiti pozornost na niske udarce, odnosno na noge. Onda sam ga pogodio "high kickom" i potom zaključio meč s "ground and poundom". On je pokazao čvrstoću i nije htio odustati. Osjetio sam da je umoran, ali se uspio držati do samog prekida - komentirao je Overeem i poručio.

- Idemo pogledati ranking, boriti se još jednom kasnije ove godine i onda možda vidjeti postoji li mogućnost da još jednom napadnem titulu.

MMA: UFC Fight Night-Overeem vs Harris

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Sunaslovna borba večeri kod djevojaka donijela je dvoboj Claudije Gadelhe i Angele Hill, a Gadelha je trijumfirala nakon podijeljene sudačke odluke. Njoj je pripala prva runda, Hill je dobila drugu, a u završnici je Brazilka ipak ostavila bolji dojam.

MMA: UFC Fight Night-Gadelha vs Hill

Zanimljivo je bilo u perolakoj kategoriji u kojoj je debitirao Edson Barboza, ali Dan Ige slavio je podijeljenom odlukom, za mnoge i upitnom. Barboza, koji je izgubio već peti put u zadnjih šest nastupa, dobio je prvu rundu, neutralni će reći i drugu, ali kada je prikočio u trećoj, suci su Igeu dodijelili šestu pobjedu zaredom.

Brzo se javio i Barbozin menadžer Alex Davis.

- Loše suđenje uništava MMA.

MMA: UFC Fight Night-Ige vs Barboza

Kontroverze nisu zaobišle ni uvodnu borbu glavnog programa perolake kategorije u kojoj je Song Yadong dobio sve runde protiv Mariona Vere premda je uputio devet značajnih udaraca manje (100-109). Koliko je to bilo čudno, potvrđuje i Verin stav na proglašenju na kojem je mislio da je on pobjednik, a kad to nije postao, nije se ni rukovao s protivnikom napustivši oktogon.

MMA: UFC Fight Night-Yadong vs Vera

U srednjoj kategoriji ni Krzysztof Jotko i Eryk Anders nisu ispunili obećanje kada su uoči borbe najavljivali nokaut, no Jotko sam sebi neće previše zamjeriti nakon jednoglasne sudačke odluke. Anders je pokušavao i pokušavao srušiti Poljaka na pod, no nije mogao parirati ni zaustaviti 22. Jotkovu pobjedu.

MMA: UFC Fight Night-Anders vs Jotko

Glavni program, rezultati:

  • Alistair Overeem def. Walta Harrisa (tehnički nokaut, druga runda)
  • Claudia Gadelha def. Angelu Hill (podijeljena sudačka odluka)
  • Dan Ige def. Edsona Barbozu (podijeljena sudačka odluka)
  • Krzysztof Jotko def. Eryka Andersa (jednoglasna sudačka odluka)
  • Song Yadong def. Marlona Veru (jednoglasna sudačka odluka)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve