Obavijesti

Sport

Komentari 46

Kakav promašaj: Real je svaki gol Hazarda platio 50 mil. eura!

Kakav promašaj: Real je svaki gol Hazarda platio 50 mil. eura!

Eden Hazard došao je u Real Madrid u ljeto 2019. kao zamjena za Cristiana Ronalda. No, Belgijac je daleko od najboljih partija kakve je pružao u dresu Chelseaja. Ma, daleko je od travnjaka...

VIDEO

Real Madrid izgubio je na gostovanju kod Šahtara (2-0) u petom kolu grupne faze Lige prvaka i doveo se praktički pred ispadanje u 'svom' natjecanje. Eden Hazard, ponovno, zbog ozljede nije konkurirao za utakmicu. Ozlijedio je mišić na desnoj nozi prošli vikend i trebao bi izbivati oko tri tjedna.

Doveden je kao igrač koji bi trebao 'uskočiti' u kopačke Cristiana Ronalda, a od 115 milijuna eura koliko ga je Real platio Chelseaju nije opravdao niti centa! Navijači 'kraljevskog kluba' nestrpljivo su iščekivali njegov dolazak. Sve više se kritiziralo Portugalca koji je prgav, umišljen i još svašta, ali nitko ne može opovrgnuti da donosi rezultate i trofeje.

POGLEDAJTE VIDEO: Hazard predstavljen na Santiago Bernabeu

Pokretanje videa...

Eden Hazard na Bernabeuu 00:11

Zazivao se njegov odlazak, zamjerali su mu da radi premalo za momčad, a previše za sebe pa je gospodin Ronaldo spakirao kofere i otišao tamo gdje će ga znati cijeniti - u Juve. 

Eden Hazard došao je u Real kao ponajbolji igrač Premiershipa. Što je samo radio po Engleskoj... Zabijao koliko je htio, asistirao kad je poželio. Nešto slično kao i Ronaldo u Unitedu, samo su Belgijcu nedostajali trofeji. To je vjerojatno i bio razlog dolaska u Real, osim što je sam po sebi 'kraljevski klub', jer dolazak u Madrid znači borba za naslov na svakom frontu.

FILE PHOTO: La Liga Santander - Levante v Real Madrid

No, njemu je dolazak u Real donio nešto sasvim drugo. Vjerojatno nema fizioterapeuta u Madridu i okolici da ne poznaje 'dobrog, starog' Edena jer se od dolaska u Španjolsku više družio s doktorima, nego Modrićem, Marcelom, Kroosom i ostatkom škvadre.

Hazard ponovno ozlijeđen: Nema ga najmanje tri tjedna
Hazard ponovno ozlijeđen: Nema ga najmanje tri tjedna

Od dolaska u ljeto 2019. do danas odigrao je tek 28 utakmica od mogućih 69 što otprilike znači da prosječno od pet utakmica odigra dvije. Nevjerojatno zvuči podatak da je u ovih nepunih godinu i pol dana u Madridu 'izvan pogona' bio 270 dana. 

Hazard u Realu godišnje zarađuje 30 milijuna eura, što bi otprilike značilo da je za godinu i pol dana provedenih u klubu u džep već 'spremio' 45 milijuna. Kad tome dodamo još 115 milijuna koliko su 'kraljevi' iskeširali Chelseaju dolazimo do cifre od 160 milijuna eura za odigranih tek 28 utakmica što u prijevodu znači da su Madriđani svaku njegovu utakmicu platili pet milijuna eura. 

Ako gledamo njegovu statistiku, ni tu stvar nije 'bajna'. Čovjek koji je u jednom Premiershipu zabio 85 golova i namjestio još 61 u La Ligi ne može ni blizu gola pa si vi onda mislite koja je liga 'tvrđa'.

La Liga Santander - Real Madrid v Alaves

U 19 ligaških utakmica zabio je tek dva gola što otprilike znači da zabija gol svaku devetu utakmicu, a kad mu dodamo još onaj jedan iz Lige prvaka dolazimo od magične brojke - tri. Toliko je golova Hazard zabio u godinu i pol dana u Madridu. Ako računamo da Real plaća njegove golove, onda dolazimo do brojke od sitnih 50-ak milijunčića po golu.

Ok, znamo da današnji nogomet nisu samo golovi, utakmice, nije samo 'nogomet'. Tu dolaze sponzori, prodaja dresova i slično, ali sumnjamo da se Belgijac na bilo koji način isplatio Realu. 

Hazard se od dolaska u Real više puta ozlijedio (devet) nego zabio golova (tri). 

La Liga Santander - Real Madrid v Alaves

Pogledajte te dijagnoze

  • tetiva koljena - 28 dana izvan pogona, propustio tri utakmice
  • gležanj - 8 dana izvan pogona, propustio jednu utakmicu
  • puknuće kosti u stopalu -  67 dana izvan pogona, propustio 17 utakmica
  • puknuće fibule - 76 izvan pogona, propustio tri utakmice
  • bolovi od udarca - 10 dana izvan pogona, propustio dvije utakmice
  • bolovi od udarca - 27 dana izvan pogona, propustio tri utakmice
  • ozljeda mišića - 27 dana izvan pogona, propustio šest utakmica
  • korona - 13 dana izvan pogona, propustio jednu utakmicu
  • ozljeda mišića - 18 dana izvan pogona, predviđeno da će propustiti pet utakmica
A tek se vratio: Eden Hazard je pozitivan na koronu. I Casemiro
A tek se vratio: Eden Hazard je pozitivan na koronu. I Casemiro

Dok se Hazard pokušava izliječiti po tko zna koji put, njegovi suigrači će morati pobijediti Borrusiju Mönchengladbach i nadati se da Šahtar neće pobijediti Inter kako se ne bi osramotili i ispali već u grupnoj fazi Lige prvaka.

Real pred ispadanjem iz LP-a, a Zidane tvrdi: Neću odstupiti!
Real pred ispadanjem iz LP-a, a Zidane tvrdi: Neću odstupiti!

Naravno da Hazard nije krivac za katastrofalnu igru i rezultate Reala. Ne može biti krivac, jer ga nije ni bilo pa tako uprava Reala može samo 'proklinjati' njegove očito krhke kosti ili doktore koji ga ne mogu pravilno izliječiti. Bilo kako bilo, Real će u najtežim trenucima opet biti bez najskupljeg igrača...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani