Obavijesti

Sport

Komentari 22

Kakav spektakl u Silverstoneu: Hamiltonu u zadnjem krugu pukla guma, ali ipak pobijedio!

Kakav spektakl u Silverstoneu: Hamiltonu u zadnjem krugu pukla guma, ali ipak pobijedio!
2

U Silverstoneu smo svjedočili nevjerojatnoj završnici utrke. Mercedes je imao sve (prva dva mjesta u svojim rukama), a na kraju uz dosta sreće uspio stići do pobjede zahvaljujući Lewisu Hamiltonu...

VIDEO

Kakva utrka u Silvestoneu! Lewis Hamilton osvojio je VN Velike Britanije, tako stigao do 87. pobjede u svojoj karijeri. Karizmatični Britanac svakim je danom sve bliže legendarnom Michaelu Schumacheru, najboljem vozaču Formule 1 u povijesti koji na svom kontu ima 91 pobjedu. A s obzirom na to kako djeluju Hamilton i njegov Mercedes ove sezone, Schumacherov rekord neće još (pre)dugo trajati...

Pokretanje videa...

Lewis Hamilton vježba 00:41

Lewis Hamilton i u Silverstoneu je vodio od samog početka do kraja utrke, ali mu je u zadnjem krugu pukla guma, pa se doslovce provukao (sa samo tri gume) kroz ciljnu ravninu. Nije to bio jedini šok za Mercedes, dva kruga prije kraja utrke guma je pukla i Valtteriju Bottasu koji je u tim trenucima bio na drugoj poziciji, pa je Finac morao u 'boks', te ostao bez bodova na VN Velike Britanije.

Lewis Hamilton tako je po sedmi put slavio na svojoj najdražoj utrci. Sedam pobjeda Hamilton ima i na VN Kanade, dok je VN Mađarske osvajao čak osam puta. Veliku probleme Mercedesa iskoristili su Max Verstappen (Red Bull) koji je stigao do drugog i Charles Leclerc (Ferrari) koji je neočekivano dohvatio 3. mjesto i jdrugo postolje ove sezone.

Max Verstappen je u samoj završnici mogao dohvatiti Hamiltona, ali Nizozemac je u posljednjem krugu otišao u 'boks' po novi set guma s kojima je na koncu dohvatio najbrži krug na utrci i jedan dodatni bod.

Austrian Grand Prix

Na startnoj poziciji u Silverstone našlo se samo 19 vozača, zbog problema sa svojim bolidom već prije utrke otpao je Nico Hülkenberg. A trebao je to biti veliki povratak njemačkog vozača koji je upao u Racing Point jer je Sergio Perez prije par dana bio pozitivan na koronu. I sam start je bio prilično zanimljiv, a koncem prvog kruga sudarili su se Magnussen (Haas) i Albon (Red Bull), zbog čega je Danac morao odustati.

Na novo izlijetanje sa staze čekali smo do 13. kruga kada je u zaštitnu ogradu udario Daniel Kvyat (Alpha Tauri). Srećom, ruski vozač nijeozlijeđen, a 'safety car' je i po drugi put morao na stazu. Uz Hamiltona i Bottasa, velike probleme (također mu je puknula guma) u posljednjem krugu imao je i Carlos Sainz, pa je i Španjolac neočekivano ostao bez bodova. A to je iskoristio Vettel koji se sa svojim Ferrarijem igrom slučaja dokopao 10. mjesta i jednog boda...

Odličnu utrku odradili su u Renaultu, Daniel Ricciardo je završio na 4., a Esteban Ocon na 6. mjestu, dok se između njih smjestio Lando Norris (McLaren). 

VN Velike Britanije:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Max Verstappen (Red Bull) 
3. Charles Leclerc (Ferrari)

Redoslijed poslije četiri utrke:
1. Lewis Hamilton (Mercedes) 88
2. Valtteri Bottas (Mercedes) 58
3. Max Verstappen (Red Bull) 52
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome