Obavijesti

Sport

Komentari 133

Kako dalje u Hajduku? Klub se urušava, a oni se prepucavaju

Kako dalje u Hajduku? Klub se urušava, a oni se prepucavaju
1

Obećavajuće stanje od prije nekoliko mjeseci zbog jedne rečenice se pretvorilo u neizvjesnu budućnost kada je Burić rekao da igrači pružaju manje zbog loše infrastrukture

VIDEO

U studenom je Hajduk bio prvi na ljestvici, imao je najboljeg trenera u HNL-u, sportskog direktora koji je za nula kuna doveo Ohandzu i Jeffersona, predsjednika koji je spasio klub od stečaja i jedinstveni NO. Danas je Hajduk treći, trener nema pojma, predsjednik je smijenjen, a NO je podijeljen do te mjere da više uopće ne funkcionira. Zašto? Vjerovali ili ne, povod je jedna rečenica u izvješću trenera Burića.

- Igrači Hajduka danas pružaju 30 posto lošije izvedbe zbog loše infrastrukture i neadekvatnih terena - napisao je Burić, a to je bio signal grupi nezadovoljnih nadzornika da krenu u promjene, da potraže čovjeka koji će dva milijuna eura, umjesto u pojačanja, što je zagovarao Brbić, uložiti u infrastrukturu.

Brbića su namjeravali zadržati kao financijskog direktora, ta ponuda još je na stolu, dok bi novi čovjek bio zadužen za “razvojni menadžment”.

I tu je puklo. NO se razjedinio, Brbiću je izglasano nepovjerenje, a pukotina koja je nastala nakon toga nezaustavljivo se širi. Jučer je Tomislav Mamić, koji se također povlači, ustvrdio da je ova garnitura imala plan preuzimanja vlasti od prvog dana, A krivac za krizu je, tvdi, NO.

- Naš Hajduk hvali Brbića, a tražimo privremenog predsjednika. Zašto to nije mogao biti Brbić? Da sam imao ovlast, smijenio bih NO, jedinog mogućega krivca, jer statut kluba limitira predsjednika, on ni jednu važnu odluku ne donosi samostalno - kaže Mamić i dodaje da se neće prestati boriti za Hajduk.

- I dalje mislim da ćemo uspjeti dovesti Hajduk na organizacijsku i rezultatsku razinu koja mu pripada. No s ovim ljudima to nije moguće.

Sutra će nadzornici imenovati privremenog predsjednika, a sportski direktor privremeno bi trebao biti trener Damir Burić. No sve te odluke i dalje ovise o jedva dostatnoj većini, o jednom glasu. O glasu čovjeka koji trenera oslovljava s “gospodine Vulić”!?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 133

VIDEO

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...
EVO GDJE JE PUKLO

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...

Plus+ Boto od Osijeka želi napraviti 'Lokomotivu na steroidima', ali to bi onda trebalo komunicirati prema van. Zekić je zagovarao pragmatičnost

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...
KORAČIĆ OD SNA

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina
Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'
SVI ODLAZE, A ON JE I DALJE TU

Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'

Dragi Toni, teško mi je napisati ove riječi. Svijet nogometa je tužan jer odlazi jedan povijesni nogometaš, a priznajem da sam i ja jako tužan, napisao je emotivni Luka svome suigraču