Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kako god završilo, glavna priča ovog proljeća uvijek je Soudani

Kako god završilo, glavna priča ovog proljeća uvijek je Soudani
1

Bilo dobro, bilo loše, nakon Dinamovih utakmica posljednjih se mjeseci gotovo uvijek piše o - Soudaniju. Spasio je "modre" u derbijima u Splitu i Rijeci, ali se i osramotio u Vinkovcima i Kranjčevićevoj

VIDEO

Hilal Soudani je, može se slobodno reći, ukrao nogometnu zimu i proljeće u Hrvatskoj. U ova dva mjeseca pažnja medija i javnosti praktički je iz kola u kolo bila na Alžircu - što zbog majstorskih poteza na terenu i izvan njega, što zbog onih manje sportskih.

Napadač Dinama zapaprio je Hajduku u posljednjem kolu jesenskog dijela HNL-a kad je u 93. minuti "modrima" donio pobjedu 1-0 na Poljudu. Nakon toga nastupio je za reprezentaciju na Afričkom kupu nacija, gdje je ozlijedio butni mišić već na prvoj utakmici turnira protiv Zimbabvea (2-2).

Alžirčev oporavak trajao je više od mjesec dana pa je morao propustiti zimski dio priprema "modrih", a čim se vratio, završio je na naslovnicama nakon što je teatralno pao u Vinkovcima izborivši penal za pobjedu protiv Cibalije 2-1 u samom finišu.

Hilal se u strijelce upisao u gostujućoj pobjedi nad Istrom 1961 (3-0) u ožujku, a onda je kao strijelac mirovao sve do završnice derbija protiv Rijeke, gdje je fenomenalnim škaricama spasio bod "modrima" koji ih još uvijek drži u borbi za naslov prvaka.

I ne samo to, Soudani je napravio krasnu gestu posvetivši gol djevojčici Petri Kračun (12) koja boluje od Ewingova sarkoma, malignog tumora koji se nalazi u kostima i mekom tkivu. Dan prije derbija igrač ju je posjetio u obiteljskom domu.

Nakon što je pobrao pohvale u medijima, kako zbog sjajnog gola, tako i zbog njegove posvete, Soudani je opet punio novinske stupce zbog nepodopštine. U posljednjoj utakmici protiv Lokomotive udario je protivničkog igrača Luku Capana, nervozan što ga je ovaj faulirao, no sudac Tihomir Pejin nije ga kaznio ni žutim kartonom koji bi ga izbacio iz konkurencije za utakmicu protiv Hajduka.

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić Bekić ga je, nakon prijave igrača Plomina Gorana Kvalića, suspendirao jednu utakmicu, no tu je odluku brže-bolje skinula Komisija za žalbe HNS-a jer "ruši autonomiju suca".

Kako god okrenete, Soudani na sebe privlači pažnju što god napravio. Zbog nastavka njegove nogometne karijere, ali i općih nogometnih odnosa u zemlji, bilo bi dobro da se ubuduće koncentrira samo na nogometne majstorije, kakvim je svakako sklon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"