Obavijesti

Sport

Komentari 37

Kako ih uopće zadržati? Pa CR je koštao duplo više od Ajaxa!

Kako ih uopće zadržati? Pa CR je koštao duplo više od Ajaxa!
2

Jedanaestorica igrača koji su se u utorak suprotstavili Juventusu Ajax su koštala 50,6 milijuna eura. Petorica su produkt njihove nogometne škole, jedan je stigao besplatno, a najskuplje plaćen je Daley Blind (16 milijuna)

VIDEO

Ajax je najljepša ovogodišnja nogometna priča. Senzacionalna momčad puna mladih zvijezda koja igra fantastičan nogomet. Nizozemci su u projekt stvaranja ove momčadi uložili polovicu cijene kojom je Juventus platio Cristiana Ronalda prošlog ljeta!

Jedanaestorica igrača koji su se u utorak suprotstavili Juventusu Ajax su koštala 50,6 milijuna eura. Petorica igrača su produkt njihove nogometne škole, jedan je stigao besplatno, a najskuplje plaćen je Daley Blind koji je koštao 16 milijuna eura.

Prvih 11 iz Torina koštalo je 50,6 milijuna eura

  • Andre Onana (23): golman je stigao iz Barcelone 2015. godine za 150 tisuća eura
  • Noussair Mazraoui (21): Ajaxova nogometna škola
  • Matthijs de Ligt (19): Ajaxova nogometna škola
  • Joël Veltman (27): Ajaxova nogometna škola
  • Daley Blind (29): kupili su ga 2018. godine za 16 milijuna eura od Manchester Uniteda
  • David Neres (22): stigao za 12 milijuna 2017. godine iz Sao Paula
  • Donny van de Beek (21): Ajaxova nogometna škola
  • Hakim Ziyech (26): kupili ga za 11 milijuna eura 2016. godine od Tweentea
  • Frenkie de Jong (21): Stigao za 1 euro kao 2015. godine u mladu momčad iz Willema II, klub koji ga je prodao ima pravo na 10% idućeg transfera
  • Lasse Schöne (32): stigao besplatno 2012. godine
  • Dušan Tadić (30): koštao 11,4 milijuna 2018. godine, stigao iz Southamptona

Pokretanje videa...

00:29

Ajaxove dragulje žele velikani, zarada će premašiti 250 milijuna eura

Stigli su za 'siću', a na većini njih Ajax će vjerojatno napraviti pravu berbu milijuna. Frenkieja De Jonga su već prodali Barceloni. Na Camp Nou će na ljeto za 75 milijuna eura, nadaju se i bonusima od 11 milijuna eura. Od svega toga će Willemu II, iz kojeg je stigao za samo jedan eura, pripasti 7,5 milijuna eura.

Velika borba će se voditi za kapetana Matthijsa de Ligta. Njegov je gol odveo Ajax u polufinale, a vrijedi, za sada 70 milijuna eura. Mladog braniča žele velikani europskog nogometa, predvode ih Barcelona i Real Madrid, a prate ga i PSG, Manchester City te Bayern München.

David Neres danas vrijedi 32 milijuna eura prema Transfermarktu. On je posebno zanimljiv Englezima, najveći interes su pokazali Arsenal i Manchester United. Prema Engleskoj bi uskoro mogao i Donny van de Beek čija je vrijednost 25 milijuna eura. Njega prate Tottenham, Chelsea, ali i Barcelona.

Marokanskog defenzivca koji je u Ajaxu od svoje osme godine, Noussaira Mazraouija, rado bi doveo Manchester United. Prije nego što je Barcelona dovela Semeda, pratila je Mazraouija, ali više im ne treba igrač na istoj poziciji. Trenutno prema Transfermarktu vrijedi 12 milijuna eura, ako ga Nizozemci odluče prodati, bit će to za puno, puno više.

Andre Onana je za samo 150 tisuća eura došao iz Barcelone 2015. godine. U Barcinoj je čuvenoj akademiji proveo pet godina, a jedno se vrijeme pričalo da ga Katalonci žele vratiti. Međutim, izgledniji je njegov odlazak u nekom od idućih prijelaznih rokova u Englesku jer tamo ga prate Arsenal i Tottenham. Ajax bi na njemu mogao zaraditi 35 milijuna eura, koliko trenutno vrijedi prema Transfermarktu.

Ukratko, slijedi borba širom Europe za najveće Ajaxove dragulje. A dok se ne rasprodaju, preostaje nam samo da uživamo u njihovom nogometu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja