Obavijesti

Sport

Komentari 48

Kako je Hajduk srušio Zvezdu: 'Balun mi je otiša priko noge'

Kako je Hajduk srušio Zvezdu: 'Balun mi je otiša priko noge'
2

Samo nekoliko dana nakon masakra 12 hrvatskih policajaca u Borovom Selu koje su ubili srpski pobunjenici, Hajduk je uz crne vrpce na rukama slomio najjaču Zvezdu i uzeo svoj 'ratni trofej'

VIDEO

Alen Bokšić. stadion JNA, neugodna '91. i posljednji Hajdukov osvojeni Kup Maršala Tita, nezaboravan za sve hajdukovce i 29 godina kasnije. 

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:57

-Crvena zvezda je bila ekstra favorit jer je u tom trenutku bila jedna od najboljih momčadi u Europi. Sićan se samo da sam primija balun i da mi je pobiga malo. Poslije sam opalija livom nogom, balun mi je otiša malo priko noge, zato i je bija gol - iskren je Hajdukov golgeter. 

Ipak, to 'malo priko noge' bilo je dovoljno da Splićani osvoje svoj 'ratni trofej'. Primio je Bokšić loptu među četvoricom 'crveno-bijelih' 20-ak metara od šesnaesterca, otkačio jednog, okrenuo se prema golu, skinuo ostalu trojicu s leđa pa tukao lijevom haubicom.

Utakmica je odigrana samo nekoliko dana nakon masakra 12 hrvatskih policajaca u Borovom Selu koje su ubili srpski pobunjenici. Hajduk je u Beograd pristao otputovati tek nakon intervencije tadašnjeg predsjednika Predsjedništva SFRJ Stipe Mesića i to vojnim zrakoplovom.

Hajdukovi igrači bojkotirali su himnu "Hej Slaveni", a u spomen na poginule hrvatske policajce nosili su crnu vrpcu preko ruke. Bila je to najjača Zvezda svih vremena, prvak Jugoslavije, ista momčad koja je tri tjedna kasnije postala prvak Europe.

Splitski su sportaši i sportski novinari prikupili 62 doze krvi
Splitski su sportaši i sportski novinari  prikupili 62 doze krvi

Štimac i Mihajlović

Utakmicu je, osim sjajnog Bokšićevog gola i Hajdukove pobjede (1-0), obilježio i sukob Igora Štimca i Siniše Mihajlovića. Obojica su dobila crvene kartone nakon velike gužve na terenu. Ante Miše ostat će upamćen po sceni u kojoj ulijeće u gužvu i prima Mihajlovića za kosu i odvlači ga. Mihajlović je kasnije izjavio kako je Štimac tijekom utakmice prijetio njemu i njegovoj obitelji.

- Da me pitate za dva najbolja trenutka u karijeri, taj gol Bokšića bi sigurno bio jedan od njih. Zapravo, kada se sjetim svih divnih trenutaka u karijeri i onih s reprezentacijom, ovo mi je najdraži - rekao je jednom prilikom Slaven Bilić, a mnogim bi hajdukovcima taj gol možda bio i daleko najdraži u karijeri. 

- Taj je trofej bio prkos - zaključio je Igor Štimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao