Obavijesti

Sport

Komentari 0

Splitski su sportaši i sportski novinari prikupili 62 doze krvi

Splitski su sportaši i sportski novinari  prikupili 62 doze krvi
15

Čestitamo organizatorima, našli su vremena i mogućnosti čak i u ovo vrijeme korone organizirati uspješnu akciju, a ja sam uvjeren da ćemo desetu jubilarnu akciju opet odraditi na Poljudu - kazao je Brbić.

VIDEO

Splitsko sportsko srce pokazalo je još jednom svoju veličinu, u lancu humanosti prikupljene su 62 doze krvi te tako barem malo ublažene potrebe za svim krvnim grupama u KBC-u Split. Na apeli iz splitske bolnice koji je upućen svim dobrovoljnim darivateljima krvi prvi su se odazvali splitski sportski novinari okupljenih u '4N', koji su animirali sportaše i klubove, Olimpijce i sve građane koji su se odazvali u velikom broju akciji koju je proveo splitski ogranak Crvenog križa.

4N

- Ovo nam je deveta po redu akcija darivanja krvi, svaka prethodna je bila rekordna, pa je tako bila i ova. Približili smo se ukupnoj brojci od 350 darovanih doza krvi i nadamo se da ćemo tu brojku preskočiti iduće godine, na jubilarnoj desetoj akciji – poručili su četvorica splitskoj sportskih novinara, organizatori akcije.  

4N

Iako je zbog problema prouzročenih korona virusom izostalo gostoprimstvo Hajduka i akcija je morala biti organizirana u Osnovnoj školi Mejaši umjesto na Poljudu, nije izostao doprinos Hajduka. Među prvima su se na akciju odazvali predsjednik Marin Brbić i sportski direktor Ivan Kepčija, ali i neki zaposlenici. Stigli su i Olimpijci, Milivoj Bebić, Željko Jerkov, Petar Metličić, Deni Lušić, Josip Reić...

4N

- Čestitamo organizatorima na ovoj hvale vrijednoj akciji, našli su vremena i mogućnosti čak i u ovo vrijeme korone organizirati uspješnu akciju. Uvjeren sam da će deseta jubilarna akcija ponovno biti na Poljudu. Hajduk će se uvijek odazivati ovakvim akcijama i pomoći koliko je to u našoj mogućnosti – kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

4N

- Kao dugogodišnji darivatelj krvi veselim se što sam imao prilike odazvati se ovoj akciji. Veseli me što nas ovakve stvari dodatno zbližavaju. Što se tiče prve momčadi oni rade po posebnom režimu i nisu mogli doći podržati akciju za sada su po petorica plus trener na treninzima, ali očekujemo da će Savez uskoro odobriti treninge u punom obimu i zakazati nastavak sezone – kazao je Ivan Kepčija.

4N

Čast olimpijaca branio je legendarni vaterpolist Millovoj Bebić.
- Svi znamo koliko akcije darivanja krvi mogu spasiti života i zbog toga se redovito odazivamo kao Splitski klub Olimpijaca na ovakve akcije. Neko aktivno, kao što sam ja napravio danas, a oni koji zbog zdravstvenog stanja ili godina ne mogu, barem podrškom, što je također jako važno – kazao je Bebić.

4N

Za sve davatelje organizatori su osigurali obroke okrijepe i piće, kao i sve što je potrebno da se  akcija odvije sigurno i u skladu s novonastalom situacijom, dakle maske, rukavice, dezinficijense... Svi darivatelji drobili su vrijedne poklone, posebno oni koji su dali krv prvi put, a najsretniji je otišao kući s dresom Hajdukovog prvotimca Stanka Jurića.

4n

 - Zahvalili bi se našim vjernim sponzorima tvrtkama Tommy, Atlantic Grupa, Heineken Hrvatska, Apfel i OTP banka koji su osigurali vrijedne poklone za sve koji su došli na naciju - zaključili su splitski sportski novinari '4N''

 

4N 4n

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba