Obavijesti

Sport

Komentari 10

Kako je Suarez varao na ispitu iz talijanskog: Javio mi se profesor i rekao što moram učiti

Kako je Suarez varao na ispitu iz talijanskog: Javio mi se profesor i rekao što moram učiti

Ja sam Luis Suarez i rođen sam u Saltu. Urugvajac sam. Često igram Playstation, volim piti mate. Volim roštiljati s obitelji i prijateljima, riječi su koje je Suarez navodno morao napisati za prolazak ispita...

VIDEO

Dolazak Luisa Suareza u Juventus prošlo ljeto bio je praktički gotova stvar.

Barcelona i Ronald Koeman su ga otpisali pa je Urugvajac mogao tražiti novu destinaciju, a klub iz Torina je pokazao najveći interes.

Kako ne bi ulazio u kvotu za igrače izvan EU, Talijani su se dosjetili da je njegova supruga Sofia Balbo Talijanka pa su mu na temelju nje htjeli srediti talijansku putovnicu. Suarez je morao 'samo' položiti B1 razinu talijanskog jezika i gle čuda. To je i napravio bez problema na Sveučilištu u Perugii. No problem je bio što Luis ne zna ni 'beknuti' na talijanskom. Pobunili su se i tamošnji studenti jer je sve bilo suviše sumnjivo.

La Liga Santander - Atletico Madrid v Valencia

Nitko nikada nije čuo Suareza kako priča talijanski pa su se mnogi začudili kako je moguće da je tako lagano, bez odlaska na tečajeve, uspio proći ispit. Na kraju je sve propalo, on je završio u Atletico Madridu, a detalji ovog skandala su isplivali u javnost.

Naime, Suarez je varao na ispitu tako što je unaprijed dobio pitanja. Svemu je posredovao Juventus koji je sve napravio samo kako bi Urugvajac što prije dobio državljanstvo, a u sve se upetljala i policija.

Sotto la lente dei magistrati l

Ispitali su i Suareza, a njegov iskaz je, nakon gotovo pola godine od tog događaja, objavila La Republica.

- Krajem kolovoza ili početkom rujna, prvo me nazvao sportski direktor Pavel Nedved pa zatim Fabio Paratici. U početku je to bilo da saznaju jesam li zainteresiran za pregovore. Nakon toga je preuzeo moj odvjetnik - kazao je Suarez na početku.

Kad su doznali da nema talijansko državljanstvo, klub iz Torina iskoristio je svoje veze i moć kako bi mu je nabavio. Pa makar i ilegalno.

- Paratici mi je rekao da su kontaktirali sa mnom jer su mislili da imam talijansku putovnicu kao i moja žena. Rekao sam da nemam, da sam tek počeo s procesom traženja potrebne dokumentacije.

Ubrzo nakon toga Juve mu je ugovorio polaganje ispita na Sveučilištu u Perugii, a kako bi svi bili sigurni da se Urugvajac neće izblamirati i pasti, unaprijed je dobio pitanja.

- Profesor mi je poslao prilog i rekao mi da dobro to naučim jer bi moglo biti na ispitu. Iz Juventusa sam se čuo s Nedvedom u vezi sa sportskim dijelom priče, a s Paraticijem i predsjednikom Agnellijem dva ili tri dana nakon ispita. Zahvalili su mi za trud da se oslobodim ugovora u Barceloni. Agnelli mi je rekao da u nogometu nikad ne možeš imati sigurne planove. Nikad prije toga nisam razgovarao s njim - rekao je Suarez.

FILE PHOTO: Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Barcelona v Napoli

Još ranije je La Repubblica objavila što je napadač morao napisati za prolazak ispita, a riječ je o zadatku kojeg bi se posramila i djeca.

- Ja sam Luis Suarez i rođen sam u Saltu. Urugvajac sam. Često igram Playstation, volim piti mate. Volim roštiljati s obitelji i prijateljima. Ne volim ići u kupovinu, moja žena to uvijek odradi.

'Uzalud vam trud svirači' zasviralo je u Torinu jer je Suarezov dolazak propao pa je Urugvajac završio u Atletico Madridu s kojim se danas bori za naslov u prvenstvu te je utrpao čak 18 golova u 24 utakmice.

La Liga Santander - Atletico Madrid v Athletic Bilbao

No Talijani nisu zaboravili na ovaj skandal pa je došlo do kazni. Suspendirana je dekanica Sveučilišta za strance u Perugii Giuliana Grego Bolli, gdje je Suárez rješavao ispit, kao i glavni menadžer i dvojica profesora. I oni su, naime, imali prste u pekmezu. Osam mjeseci neće smjeti na posao, a pitanje je hoće li se na njega uopće i vratiti.

Juventus i dalje nije doznao svoju kaznu, no jasno je da se neće samo tako izvući iz ovoga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe