Obavijesti

Sport

Komentari 12

Kako su ozljede Vrsaljku uništile karijeru: Još smo živjeli san, ali morao sam se suočiti s istinom

Kako su ozljede Vrsaljku uništile karijeru: Još smo živjeli san, ali morao sam se suočiti s istinom

Sve se dogodilo brzo poslije Rusije, digao sam bijelu zastavu i odlučio se za operaciju, rekao nam je Vrsaljko u nedavnom intervjuu. U zadnjih devet godina propustio je više od 150 utakmica za klubove

VIDEO

Nije tajna da sam za uspjeh u Rusiji žrtvovao koljeno, i opet bih napravio isto jer za to smo svi živjeli, napisao je Šime Vrsaljko (31) u oproštajnom pismu od hrvatske nogometne reprezentacije prošloga kolovoza, nakon što je potpisao trogodišnji ugovor s grčkim prvakom Olympiacosom.

Odigrao je samo devet utakmica i u studenom se sporazumno razišao. Nakon što je nekoliko mjeseci nastavak njegove karijere visio u zraku, ovih je dana prelomio kako više neće igrati nogomet. Objavio je to poznati talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se Vrsaljko oprostio od 'vatrenih'

Pokretanje videa...

Vrsaljko se emotivno oprostio od 'Vatrenih': 'Nije tajna da sam za srebro u Rusiji žrtvovao koljeno' VIDEO

Vrsaljkovi problemi s koljenom sežu iz vremena prije Mundijala u Rusiji. U ožujku 2017. imao je rupturu medijalnog ligamenta i istegnuće stražnjeg ligamenta lijevog koljena. Prvotne prognoze govorile su o mjesec dana pauze, a on se na teren vratio tek četiri mjeseca poslije.

Imao je sitnih problema i u idućoj sezoni, no sve je kulminiralo u Rusiji. Šime je bio standardan na desnom boku u viziji Zlatka Dalića, ali u četvrtfinalu protiv Rusije nije mogao završiti produžetke. Opet je osjetio taj medijalni ligament.

- Osjetio sam veći zamor, nešto čudno. Kad sam došao do aut linije odlučili smo da napustim igru. Nije ništa strašno, ali smeta. Nadam se da ću se uspjeti rekuperirat do utakmice s Engleskom. Igramo polufinale SP-a i jednom nogom igrat ću ga ako treba - govorio je Šime.

Šime Vrsaljko na Maksimiru se oprostio od hrvatske nogometne reprezentacije

Digao sam bijelu zastavu

I igrao je. Ne samo to, njegov centaršut omogućio je Ivanu Perišiću izjenačujući gol protiv Engleske na putu do preokreta u polufinalu... Nažalost, nakon Mundijala muke su se nastavile, već u prvoj utakmici Lige nacija, u onom debaklu protiv Španjolske u Elcheu (0-6).

- Dobro sam, to je problem koji sam već imao na Svjetskom prvenstvu i moram ga riješiti. Morat ću razgovarati s klubom i liječnicima - rekao je Vrsaljko.

Tek je dogovorio posudbu iz Atlética u Inter, ali u siječnju 2019. je prelomio, mora na operaciju. Obavio ju je u Belgiji. Nitko nije mogao predvidjeti koliko će dugo trajati oporavak. Vratio se u Madrid, a zaigrao je tek 13. studenog iste godine, nakon 297 dana.

- Najteži dani u karijeri? Negativne stvari brzo brišem iz glave, ali ako moram birati to je trenutak kada sam se kao igrač Intera odlučio za operaciju. Uh, to mi je bila jako teška odluka, bio sam svjestan što ću propustiti u dogledno vrijeme, a onda sam s korona virusom i svim tim čudima propustio gotovo dvije godine. I to mi je baš teško palo. To izbivanje iz reprezentacije. A sve se dogodilo brzo poslije Rusije, još smo nekako živjeli taj naš san, a onda sam se ja morao suočiti s istinom. Realno, s istinom za koju sam znao već godinu dana, ali sam u tom trenutku stigao do zida, digao bijelu zastavu i odlučio se za operaciju, ona je bila neizbježna - govorio je Šime u intervjuu za 24sata prošle jeseni.

Odigrao je za Atlético sedam utakmica, a sezonu je potom prekinula pandemija korona virusa. Šime se u svibnju odlučio na još jednu operaciju, artroskopiju kojom su mu uklonili zaostali osteosintetski materijal od ranije operacije ligamenata. Oporavak je opet bio dug, čak šest mjeseci. Objasnio je da je u međuvremenu dobio i infekciju, ali da je izbjegao najbolje i da se vraća u punoj snazi u prosincu. Tako je i bilo.

Jedna ozljeda vukla je drugu pa je tako Šime krajem te sezone 2020/21. ozlijedio i mišić i propustio 15 utakmica, od svibnja do listopada, proslavivši pritom naslov praka. Mjesec i pol dana poslije povratka ozlijedio je i čeljust, a prije isteka ugovora s Atléticom još je jednom stradao mišić.

Moskva: Slavlje hrvatske nogometne reprezentacije nakon pobjede nad Engleskom

Nastavlja kao menadžer

"Vrsaljko: zbogom nogometašu kojem ozljede nisu dopustile da pokaže što zna. Ozljede su ga spriječile u pokazivanju punog potencijala. Pokidani ligamenti i stalni problemi s mišićima utjecali su na kontinuitet, zbog čega nikad nije dostigao Juanfrana", napisala je Marca.

Vrsaljko je krenuo nekim drugim putovima, ostaje u nogometu (zasad) kao menadžer jedne agencije, a zbog žrtve koju je podnio u Rusiji imat će posebno mjesto u povijesti "vatrenih". Odmori se, Šime. Zaslužio si.

Koliko je Vrsaljko propustio utakmica zbog ozljede?

Prema Transfermarktu, koji vodi statistiku propuštenih utakmica u klubovima, to su čak 154! Nisu obuhvaćeni podaci iz vremena u HNL-u dok je igrao u Lokomotivi i Dinamu.

  • Genoa: 23 odigrane utakmice, 11 propuštenih zbog ozljede
  • Sassuolo: 59 odigranih, 11 propuštenih
  • Atlético: 100 odigranih, 82 propuštene
  • Inter: 13 odigranih, 31 propuštena
  • Olympiacos: 9 odigranih, 10 propuštenih
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica