Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kakva blamaža Splita: Sarajlije na korak od ulaska u ABA ligu

Kakva blamaža Splita: Sarajlije na korak od ulaska u ABA ligu

Žuti su izgubili u prvoj utakmici razigravanja za ABA ligu od sarajevskog Sparsa 76-70 i u iduće dvije utakmice moraju pobijediti. Cibona je u polufinalu doigravanja prvenstva, a Dubrava korak do elite

VIDEO

Košarkaši Splita poraženi su od sarajevskog Sparsa 76-70 (22-26, 24-23, 16-13, 8-14) u prvoj utakmici razigravanja za mjesto u ABA ligi, odigranoj u srijedu na Gripama i samo ih jedan poraz dijeli od ispadanja iz elitnog razreda regionalnog natjecanja.

Druga utakmica će biti odigrana u subotu, 15. svibnja (18.30 sati), a domaćin će biti doprvak ABA 2 lige.

Pokretanje videa...

KK Split: Trofejna soba 00:29

U dvoboju u kojem nijedna momčad nije imala prednost veću od sedam koševa, momčad Sparsa je u prijelomnim trenucima imala više mirnoće i preciznosti pa je zasluženo stigla do pobjede.

Splićani su na polovici posljednje četvrtine vodili 67-66, ali je domaća momčad do kraja dvoboja uspjela postići još samo jednu tricu, a pogodio ju je Toni Perković za 70-71 na 2:23 prije kraja. Pobjedu Sparsa zapečatio je Litavac Orelik Gediminas, koji je pogodio tricu za 76-70 na 42 sekunde prije kraja.

Marko Luković je s 19 koševa i 10 skokova bio najbolji igrač Splita. Perković je ubacio 15 poena, baš kao i Luka Babić koji je imao i 11 skokova.

Kod Sparsa su najbolji bili Kenan Kamenjaš s 19 poena i Almir Hasandić s 14.

Cibona dvokorakom u polufinale

Košarkaši Cibone su kao gosti svladali Adria Oil Škrljevo sa 87-71 (18-14, 23-15, 21-29, 25-13) u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske i tako se s dvije pobjede plasirali u polufinale.

Cibone je pitanje pobjednika prelomila u zadnjih sedam minuta dvoboja u Mavrincima, nakon što su domaćini došli na samo četiri koša zaostatka (62-66). No, više od toga nisu uspjeli.

Krešimir Radovčić je s 20 koševa i pet asistencija bio najbolji pojedinac Cibone uz Darka Planinića koji je ubacio 17 poena i imao 12 skokova.Mateo Drežnjak je postigao 15 koševa.

Strijelce domaće momčadi predvodili su Jure Gunjina s 15 te Josip Barnjak i Arkim Robertson sa po 14 koševa svaki.

Cibona će u polufinalu igrati protiv Splita koji će imati prednost domaćeg terena.

Dinamo kratak u prvoj utakmici razigravanja

Košarkaši Furnira iz Dubrave pobijedili su kao gosti zagrebački Dinamo sa 87-84 (30-18, 20-28, 22-17, 15-21) u prvoj utakmici razigravanja za mjesto u Premijer ligi, elitnom razredu klupske košarke za seniore u Hrvatskoj.

U subotu, 15. svibnja, Furnir biti domaćin drugog dvoboja u kojem će braniti prednost stečenu u prvoj utakmici. Dinamu za plasman u Premijer ligu u tom dvoboju treba pobjeda od četiri koša razlike.

Furnir su do pobjede u utakmici odigranoj u KC "Dražen Petrović" predvodili Tramaine Isabell s 35 koševa i Mihajlo Jerković s 15 poena. Kod Dinama su najbolji bili Hrvoje Garafolić s 24 i Marko Jurič s 20 koševa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao