Sport

Komentari 1

'Kakva borba! Nikad u životu nisam vidio ovakvu atmosferu'

'Kakva borba! Nikad u životu nisam vidio ovakvu atmosferu'

Pokazale smo da se ne bojimo nikoga i mislim da ova generacija jako puno može, izjavila je hrvatska odbojkašica Lucija Mlinar nakon utakmice u kojoj su Turkinje ipak bile bolje rezultatom 3-2.

Hrvatske odbojkaške reprezentativke u teškom su dvoboju izgubile od domaćina Turske na Europskom prvenstvu, koje se igra u Ankari u Turskoj, rezultatom 3-2 (26-24, 18-25, 31-33, 25-22, 16-14) pred 8130 gledatelja.

- Odigrali smo zaista dobar meč. Bila je to nevjerojatna borba pred velikim brojem turskih navijača. Ovakvu jaku podršku domaćih navijača doživio sam po prvi puta u životu. Ponosan sam na naše igračice, jako i srčano su se borile. Ponavljam, nije lako boriti se protiv Turske koja se borila na sve načine i uspjela izboriti pobjedu - rekao je izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

- Naš tim odigrao je odličnu igru i jako sam zadovoljan s onim što smo pokazali tijekom meča i ovdje u Turskoj završavamo sezonu za ovo Europsko prvenstvo. Puno smo zajedno napravili i naučili. Nije lako nositi se s porazom. No, moramo nastaviti dalje - zaključio je.

- Mislim da će se o ovoj utakmici pričati godinama. Svima nam je jako žao na propuštenoj prilici. No, moram istaknuti da sam jako ponosna na svoju ekipu. Pokazale smo da se ne bojimo nikoga i mislim da ova generacija jako puno može – izjavila je netom nakon odigrane utakmice Lucija Mlinar.

Hrvatice su pokazale odlučnu i borbenu igru koju su držale do kraja trećeg seta gdje su bile dominantne nad domaćinom Turskom. Hrabro su izdržale i paklenu navijačku atmosferu. No, četvrti i peti set Turska je preuzela vodeću ulogu. Najboljom igračicom proglašena je kapetanica Hrvatske Samanta Fabris, koja je zabila čak 39 poena.

SASTAV: Nikolina Božićević, Bernarda Brčić, Božana Butigan, Lea Deak, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Matea Ikić, Karla Klarić, Lucija Mlinar, Sanja Popović-Gamma, Rene Sain, Martina Šamadan i Nika Stanović.

Izbornik hrvatske reprezentacije je Daniele Santarelli.

Najčitaniji članci