Obavijesti

Sport

Komentari 33

'Kakva HNL nedjelja! Rijeka ima jake adute za veliki Jadranski derbi i nadmetanje s Hajdukom'

'Kakva HNL nedjelja! Rijeka ima jake adute za veliki Jadranski derbi i nadmetanje s Hajdukom'
4

Svako kolo je pozivnica navijačima da napune tribine i uživaju u nogometu, a ovaj vikend je dodatno poseban s dvije nogometne poslastice u odličnoj i jako zanimljivoj ligi, kaže Tomić

VIDEO

Europa je bila i prošla, HNL i Kup ostaju. A fantastični riječki navijači su, samo nekoliko minuta nakon poraza od PAOK-a, igračima olakšali muku nerealiziranog sna plasmana u skupinu Konferencijske lige. 'Dobro je, idemo dalje, iskupite se protiv Hajduka'!

POGLEDAJTE VIDEO: Jubilarni dres

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

Nedjelja 21:00, Jadranski derbi, na Poljudu: Hajduk - Rijeka. Uvijek posebna utakmica, a sada (iz riječkog kuta gledanja) utoliko posebnija jer: Hajduk je na vrhu tablice, nakon dugo godina izgleda kao momčad koja zaista ima realne temelje sanjati o naslovu, u sjajnoj je formi, a Rijeku pobijedio u - zadnja tri direktna obračuna!

Simon Rožman je dvaput zaredom izgubio na Rujevici (posljedica: ogorčeni navijači na rampi klupskog kampa i Rožmanova ostavka), a Goran Tomić u 32. kolu prošle sezone poražen je 2-3 u Splitu.

Napad odsječen, ispred stopera hektari nebranjenog prostora...
Napad odsječen, ispred stopera hektari nebranjenog prostora...

Iz te 'bijele' momčadi u Rijeci danas nema Nevistića, Štefulja, Lončara, Andrijaševića, Menala i Kulenovića. A Rijeka je, opći je dojam, jača nego što je bila. I umorna. Hajduk je od Tobola ispao prije mjesec dana, Rijeka od PAOK-a prije tri dana.

- Odigrali smo u zadnja tri tjedna šest jako teških utakmica, a prije pauze slijedi još jedna i to derbi. Ali... To je takav ritam i na to moramo biti spremni. Igrači se dobro regeneriraju i Rijeka će biti spremna za utakmicu - priča šef struke kojeg Rujevica obožava, Goran Tomić.

Bit će promjena u sastavu

- Na Poljudu se može očekivati samo jedan jaki izazov, jako zahtjevna utakmica. Međutim iz našeg rakursa najbitnije da mi znamo kako imamo kvalitetu za igrati i nadigravati se sa svima u HNL-u, bilo kod nas na Rujevici ili na gostujućem terenu. Duboko vjerujem u našu kvalitetu, u dobru igru i dobar rezultat moje momčadi.

Protiv Grka se na poluvremenu mijenjalo i sastav i sustav. S kakvom taktikom 'bijeli' idu 'bilima' na noge?

- Hajduk je u jako dobroj formi, imaju izrazito kvalitetan napad sa nekoliko zaista jako kvalitetnih pojedinaca. Mi zato moramo biti stvarno kompaktni i kvalitetni u fazi obrane, ne im dozvoliti da pokažu tu njihovu individualnu kvalitetu. A u fazi napada imamo mi itekako tehnički jakih i brzih i kvalitetnih napadača da im možemo istinski zaprijetiti.

Tomić: Razočaranje je golemo, napravili smo početničke greške
Tomić: Razočaranje je golemo, napravili smo početničke greške

Izostanci, startnih 11?

- Neću o konkretnim imenima, ali bit će promjena u odnosu na sastav koji je igrao uzvrat protiv PAOK-a. Imamo nekoliko ozljeda i tragove tog jakog HNL-Europa ritma kod nekoliko igrača. Tako da ću početni sastav odrediti u nedjelju prije utakmice.

Fantastična derbi-nedjelja u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Od 18:55 pored Drave - Osijek vs Dinamo, od 21:00 podno Marjana - Hajduk vs Rijeka!

- Ma HNL nam je stvarno jako zanimljiv. Dosta izjednačena liga, već smo imali nekoliko iznenađenja. Svako kolo je pozivnica navijačima da napune tribine i uživaju u nogometu, a ovaj vikend je i u tom smislu još dodatno poseban sa našim derbijem na Poljudu i derbijem Osijek-Dinamo. Dvije nogometne poslastice u odličnoj i jako zanimljivoj ligi - rekao je Goran Tomić.

Tomić uoči Jadranskog derbija

POGLEDAJTE SUČELJAVANJE VASO VS. CROATA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani