Sport

Komentari 141

Kakva je to lakrdija od suđenja: Austrijanac je uništio Dinamo

Kakva je to lakrdija od suđenja: Austrijanac je uništio Dinamo

Prekršaj nad Danijem Olmom bio je dvostruki, i rukom i nogom, a Austrijanac s par metara to nije vidio. Nije Robert Schörgenhofer svirao penal, a potom je poništio i čisti gol Ameru Gojaku

Dinamo je u Istanbul u petom kolu Europske lige došao po pobjedu, nije uspio dobiti (0-0), ali cilj je ostvaren. Bod znači prvo mjesto u skupini i slavljeničku utakmicu protiv Anderlechta za dva tjedna u Maksimiru.

Robert Schörgenhofer, austrijski sudac, jedini je krivac što Dinamo nije pokorio Istanbul. Čovjek nije svirao penal, a to je morao vidjeti. Prekršaj nad Danijem Olmom bio je dvostruki, i rukom i nogom, a Austrijanac s par metara to nije vidio.

POGLEDAJTE GALERIJU IZ ISTANBULA:

Nije svirao penal, a potom je poništio gol Gojaku zbog zbilja 'mini-kontakta' kakvih ima mali milijun na svakoj utakmici, a posebno kod svakog kornera. To nije bio faul!

Skandalozno suđenje, napravio je baš pravu lakrdiju od utakmice. U deset minuta je uništio "modre". Bile su to dvije skandalozne odluke. Penal čist kao suza i gol čist kao suza, a Austrijanac je odlučio da Dinamo ne smije dobiti petu utakmicu u skupini. Teško je oštetio hrvatskog prvaka.

No Dinamo je uzeo taj bod i može biti miran prije utakmice u prosincu. Prvo mjesto je osigurano i mirno se može čekati ždrijeb 1/16 finala. Ovaj Bjeličin Dinamo, ponovno ćemo to napisati, ima glavu, rep i muda.

To je prava europska momčad. Fenerbahče ove sezone nije u nekoj formi, ali treba doći u Istanbul nadigrati Turke i uzeti bod. Spasio ih je sudac i neka se njemu zahvale.

Četiri pobjede i remi, kakva bilanca, naklon do poda Nenadu Bjelici i njegovim igračima. Bit će ovaj Dinamo jako opasan i na proljeće za sve u Europi. 

Skupina je rutinski osvojena. Veliki uspjeh Dinama i još jedna večer za pamćenje zagrebačkog kluba. Anderlecht u Zagrebu protiv ovakvog Dinama 13. prosinca (21 sat) teško može išta napraviti.

Naravno, ako Uefa u Zagreb ne pošalje Roberta Schörgenhofera. Samo on može spasiti momčad iz Belgije.