Obavijesti

Sport

Komentari 20

Kao Robin Hood: Ma, tko ne bi želio ovakvog predsjednika?

Kao Robin Hood: Ma, tko ne bi želio ovakvog predsjednika?
5

Ipak se neću kandidirati za predsjednika Francuske, rekao je legendarni nogometaš Uniteda Eric Cantona (45) koji je htio ukazati na potrebnu pomoć beskućnicima

VIDEO

Ja nisam čovjek, ja sam Cantona, jedna je od legendarnih izjava bivšeg napadača Manchester Uniteda. 

Taj glumac, umjetnik, aktivist i fotograf osvanuo je na naslovnici francuskog Liberationa s porukom: “Želim biti predsjednik Francuske!”.

Odmah do njega je pismo, odnosno molba za potpise 500 gradonačelnika, što je uvjet za kandidaturu. U međuvremenu je priznao kako je sve “patka”. Kaže kako je objavio vijest da ulazi u utrku za predsjednika samo kako bi privukao pozornost javnosti jer 3,5 milijuna Francuza živi bez krova nad glavom. 

- Oružjem se ne može u revoluciju. Sistem je izgrađen na moći banaka, zato ga moramo uništiti kroz banke - rekao je Eric pozvavši ljude da povuku gotovinu iz banaka.

- Ah, Eric. Jako ga dobro poznajem. Cantona je oduvijek bio nešto posebno - priča Marko Mlinarić prisjećajući se njihovih zajedničkih dana u Auxerreu krajem 80-ih godina.

- Uvijek je imao crtu lidera - priča Mlinka.

Potencijalni francuski predsjednik “otkantao” je 1995.  nacionalnu momčad. Čelnike nogometnog saveza nazvao je “kretenima”, a kad su ga pozvali na saslušanje, prišao im je jednom po jednom. 

- Što vam točno nije bilo jasno? Dakle, ti si kreten, i ti, i ti isto si kreten! - rekao im je Eric i zauvijek napustio reprezentaciju.

Manchester United kupio ga je za samo 1,2 milijuna funti jer se posvađao s menadžerom tadašnjeg engleskog prvaka Leeds Uniteda. Prije dolaska Cantone “vragovi” 26 godina nisu osvojili naslov engleskog prvaka. Sir Alex je već sedam godina vodio United, ali prvi nije bio ni jednom. Od tada su uzeli 12 naslova prvaka, a Leeds nije bio prvi više ni jednom. Trenutačno je u 2. ligi.

- Tko je najbolji igrač kojeg sam trenirao? Teško je reći, ali Eric Cantona je najbliži tom opisu - rekao je Sir Alex Ferguson.

Cantona je obožavao Škota.

- Ferguson je genij. Za mene je on nogometni Mahatma Gandhi - rekao je Eric.

U karijeri je, kaže, napravio mnogo gluposti. Jedna od njih je iz siječnja 1995. Man.United igrao je protiv Crystal Palacea. Branič Richard Shaw povlačio ga je za dres, a Eric ga je udario. Dobio je crveni karton, a izlazeći sa stadiona s tribine mu je nešto dobacio Matthew Simmons, navijač C. Palacea. Cantona se zaletio, skočio i udario ga nogom. Uslijedilo je legendarno obrazloženje nasrtaja na navijača.

- Galebovi slijede brodove jer znaju da će ostaci srdele biti bačeni u more. Hvala vam lijepo i doviđenja - rekao je Cantona.

Danas, 17 godina poslije, kad na naslovnici Liberationa stoji i šali se s francuskim predsjedničkim izborima, žali samo za jednim... Siječnjom 1995. i kung fu udarcem prema navijaču Crystal Palaca.

- Da, iskreno mi je žao što ga  nisam jače udario! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani