Obavijesti

Sport

Komentari 68

Kapetan Modrić: Pokazali smo kako se igra za hrvatski dres!

Kapetan Modrić: Pokazali smo kako se igra za hrvatski dres!

Mislim da nam je prijašnjih godina falila širina. Sada to imamo, kada smo svi u dobroj formi, a dosta nas je, možemo odigrati utakmice kao danas. Znao sam koliko Hrvata ovdje živi i voli Hrvatsku, kaže Kovačić

VIDEO

Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu. Ušli smo odlično, poveli pa primili brzi gol gdje su oni u jednom periodu bili bolji. Imali su dvije jako dobre šanse. Hvala Bogu nisu zabili. Drugo poluvrijeme smo znali da još više moramo poboljšati našu igru, dignuti se i biti okomitiji. To smo i napravili. Kada se sagleda cijela utakmica bili smo bolji i zaslužili smo pobjedu. I zato smo na Final Fouru. Veliki uspjeh i napravili smo što smo htjeli, rekao je nakon velike pobjede protiv Austrije kapetan Hrvatske Luka Modrić pa dodao:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatska-Austrija 00:48

- Izlazak Broza nas je poremetio. On je igrač koji puno znači za ekipu. Lovro je ušao dobro, prvo mu je trebalo da se zagrije, ali sve u svemu mislim da bez obzira na izostanak Broza drugo poluvrijeme smo se konsolidirali i zasluženo pobijedili.

Veliki je ovo uspjeh Hrvatske uoči Svjetskog prvenstva u Kataru.

- Napravili smo što smo htjeli. Imamo SP pred nama i mislim da je ovo putokaz ove utakmice, pogotovo zadnjih pet, to je putokaz kako trebamo igrati, ponašati se i odnositi prema dresu. Ako ovako nastavimo bit ćemo opasni za sve na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska u Be?u igra klju?nu utakmicu s Austrijom za Final Four Lige nacija

Koja reprezentacija je jača, ova ili iz Rusije?

- Ne bih ulazio u priče koja je jača. Mislim da imamo dobru ekipu, da imamo dosta dobre alternative, 20 i nekoliko igrača. 26 koliko će izbornik voditi, mislim da u svakom trenu mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije.

Hrvatska će kao i svaki put biti u Euforiji.

- Ne trebamo se zanositi s najavama, s očekivanjima. Tamo smo gdje trebamo biti, na Svjetskom prvenstvu. Bitno je da budemo kakvi smo bili zadnjih pet. Zajedno, kao ekipa, boriti se jedan za drugog. Idemo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo što možemo napraviti. Euforije će biti, ali mi kao ekipa i stožer moramo ostati čvrsto na zemlji i nastaviti u ovom ritmu.

Mateo Kovačić vratio se tamo gdje je odrastao.

- Nije bilo lagano, pogotovo prvo poluvrijeme gdje je bilo par naših grešaka. Drugo poluvrijeme smo stavili igru pod kontrolu, bili kvalitetniji. Stvarno je veliki rezultat pobijediti u ovakvoj sjajnoj atmosferi. Napravili smo veliku stvar, moramo se dobro pripremiti i u Kataru pokušati napraviti veliki rezultat.

Koliko vas je poljuljala ozljeda Brozovića?

- Broz je jedan od najbitnijih igrača, drži balans i vrhunski se kreće. Kada je izašao nije nam bilo lako i bilo je dosta teže.

Hrvatska u Beču igra ključnu utakmicu s Austrijom za Final Four Lige nacija

Hrvatska ima vrlo snažnu reprezentaciju.

- Mislim da nam je prijašnjih godina falila širina. Sada to imamo, kada smo svi u dobroj formi, a dosta nas je, možemo odigrati utakmice kao danas. Nije lako doći ovdje, pobijediti 3-1. Moramo se držati i pokušati napraviti dobar rezultat u Kataru - rekao je Kovačić pa zaključio:

- Znao sam da će biti dobra atmosfera. Znao sam koliko Hrvata ovdje živi i voli Hrvatsku. I sam sam to doživio. Hvala im na tome.

Marko Livaja je ušao u nastavku pa probudio Hrvatsku golom za 2-1.

Hrvatska povela protiv Austrije 2:1 golom Marka Livaje

- Zaslužili smo ovo nakon svih utakmica, igrali smo danas protiv jakog protivnika također. Sretan sam zbog gola, na pola smo puta, imamo još dvije utakmice do trofeja i dat ćemo sve od sebe da to napravimo, imamo kvalitetu za to - rekao je Livaja i opisao situaciju kod 1-1:

- Znali smo na klupi da Danska vodi, na terenu igrači možda nisu bili svjesni tog, ali znali smo isto tako ako počnemo igrati našu igru da ćemo i pobijediti na kraju.

POGLEDAJTE VIDEO: VATRENA ATMOSFERA U NAVIJAČKOM VLAKU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja